Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Hudáček ako ryba vo vode. Brankár Slovenska chytal ako Tretiak!
Zdielať na

Hudáček ako ryba vo vode. Brankár Slovenska chytal ako Tretiak!

OSTRAVA / Ohlasy médií po nedeľnom ostravskom zápase Slovensko - Rusko (2:3 po predĺžení) v základnej B-skupine na hokejových majstrovstvách sveta v Česku:

Sovetskij Sport (Rus.): "Brankár Slovenska chytal ako Tretiak, ale ani on nezastavil ruský tím."

Tréner Vladimír Vůjtek však nebol nespokojný. Potešila ho zlepšená hrá v ofenzíve v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi, rastúci výkon obrany a skvelý debutant v bránke Július Hudáček. „Dnes sme získali plusový bod, v zápase sme neboli favoriti. Mrzia nás však straty s Dánskom a Nórskom,“ povedal po nedeľňajšom súboji hlavný kormidelník a pokračoval: „Dnes sme zohrali náš najlepší duel na tomto šampionáte. Od začiatku sme sa bili o body, ale ruský tím je veľmi silný. Miestami sa súperovi darilo zatlačiť nás do defenzívy, ale boli sme schopní aj kontrovať a tiež si vytvoriť dobré príležitosti. V poslednej tretine sme úplne vyrovnali hru a mali dobré príležitosti - trafili sme žŕdku a Tatar mal nájazd. Šťastnejší napokon boli Rusi.

Už na štvrté MS cestoval do Ostravy gólman Július Hudáček, no debut na svetových šampionátoch absolvoval až v nedeľu. „Julo Hudáček podal vynikajúci výkon. Sme radi, že máme dvoch skvelých brankárov, práve oni nás držia celé MS,“ myslí si kouč Vůjtek, ktorý v druhej tretine prišiel o Tomáša Jurča a do hry nasadil trinásteho útočníka Patrika Lušňáka. „ Tomáš Jurčo sa zranil, ale nepoznám jeho presný stav. Musel odstúpiť zo zápasu.“

Súvisiace články