Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Superforma Meszároša, strelil opäť dva góly!
Zdielať na

Superforma Meszároša, strelil opäť dva góly!

BUFFALO / Andrej Meszároš bol netradičnou hviezdou pondelkového stretnutia NHL, v ktorom jeho Buffalo vyhralo nad Arizonou 4:1.

Slovenský obranca strelil dva góly vrátane toho víťazného. Na svojom konte má v tejto sezóne sedem presných zásahov. "Myslím si, že posledných pár týždňov hráme dobre a napravili sme si trochu reputáciu," povedal tréner Buffala Ted Nolan.

Darilo sa aj Mariánovi Hossovi, ktorý k výhre Chicaga 4:1 nad Los Angeles prispel gólom a asistenciou. V tejto sezóne zaznamenal 57 bodov. Los Angeles s Mariánom Gáboríkom a Andrejom Sekerom si prehrou skomplikovalo situáciu v boji o play-off. Calgary totiž zdolalo Dallas 5:3 a pred Kings má v Pacifickej divízii trojbodový náskok. O posledné dve postupové miesta s nimi bojuje ešte Winnipeg, Dallas si prehrou pravdepodobne cestu do play-off zahatal. "To nie je situácia, v ktorej sme sa chceli ocitnúť, ale nemôžeme byť v porazeneckej nálade. Čakajú nás zápasy na domácom ľade a šancu stále máme. To si uvedomuje v kabíne každý z nás," povedal kapitán LA Dustin Brown.

Bodoval aj obranca Edmontonu Martin Marinčin. Na triumfe Oilers 4:1 nad Coloradom sa podieľal jednou prihrávkou. Pre Marinčina to bol tretí bod v sezóne a na ľade strávil viac ako 21 minút.

Ďalším tímom, ktorý bude s istotou hrať v bojoch o Stanleyho pohár, je po triumfe 5:3 nad Montrealom Tampa Bay. V play-off budú hrať oba tímy, Montreal si účasť zabezpečil už v predchádzajúcom zápase. Dve asistencie si pripísal brankár Ben Bishop.

Šancu zabezpečiť si predčasne postup do play-off malo aj St. Louis, ale tomu sa v závere sezóny nedarí. Vancoueru podľahlo 1:4 a vyhralo len jeden z posledných šiestich duelov. S 99 bodmi je však stále na druhom mieste Centrálnej divízie.

Súvisiace články