Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Daňo zažiaril vo Vancouveri! Neuveriteľné kúsky a krásne góly
Zdielať na

Daňo zažiaril vo Vancouveri! Neuveriteľné kúsky a krásne góly

NEW YORK / Marko Daňo z Columbusu sa stal prvou hviezdou štvrtkového zápasu hokejovej NHL na ľade Vancouveru.

Na výhre 6:2 sa trenčiansky odchovanec podieľal dvoma gólmi a jednou asistenciou. Pre Daňa to bol prvý dvojgólový aj trojbodový zápas v NHL a Columbus v ňom otočil z 0:2 na 6:2.

"Začali sme viac korčuľovať a výsledok sa dostavil. Streliť dva góly je skvelý pocit, pre mňa niečo špeciálne. Mám šancu bojovať o miesto v zostave na budúcu sezónu a chcem ju využiť. AHL mi veľa pomohla, ale chcem dohrať sezónu v NHL," povedal Daňo, ktorý vo svojej nováčikovskej sezóne zaznamenal zatiaľ v 25 zápasoch sedem gólov a rovnaký počet asistencií. Columbus však nemá reálnu šancu postúpiť do play-off.

Zo slovenských hokejistov bodoval aj Tomáš Tatar, jeho Detroit prehral na Floride 1:3 aj pre gól a asistenciu Jaromíra Jágra. Český veterán sa so 718 gólmi dostal pred Phila Esposita na piate miesto v historických tabuľkách a Florida si udržala šancu na postup do play-off. Jágr hrá po prestupe z New Jersey v útoku s mladíkmi Jonathanom Huberdeauom a Aleksandrom Barkovom. "Sú mladí a ja tiež. Ešte budem hrať veľa zápasov," poznamenal s úsmevom 43-ročný Jágr. Do zostavy Floridy sa vrátil po dvoch týždňoch Tomáš Kopecký a mal jeden plusový bod. Tatarov spoluhráč Tomáš Jurčo strávil na ľade necelých deväť minút. Red Wings prehrali piaty z posledných siedmich zápasov.

V priamom súboji o play-off zdolala Ottawa 6:4 Boston. Vyrovnaný zápas zlomil gól za stavu 4:4. Puk si nešťastne korčuľou vrazil v 52. minúte do vlastnej bránky Zdeno Chára. Brankár Ottawy Andrew "Hamburger" Hammond dostal viac gólov ako zvyčajne, ale stále ešte neprehral ako nováčik v riadnom hracom čase, ak bol na ľade od prvej minúty. Senators sa priblížili Bostonu na dva body v boji o posledné ôsme miesto do play-off, majú ale zápas k dobru.

Richard Pánik odohral takmer 15 minút v súboji proti San Jose, dvakrát vystrelil, ale jeho Toronto prehralo 1:4. Maple Leafs sa v tejto sezóne nedarí a San Jose bolo jasne lepšie. "Dnes hrali amatéri proti profesionálom," hneval sa tréner Toronta Peter Horachek.

Súvisiace články