Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Popradčania sa nevzdávajú. Košiciam chcú vrátiť požičané
Zdielať na

Popradčania sa nevzdávajú. Košiciam chcú vrátiť požičané

KOŠICE / Hokejistom úradujúceho slovenského šampióna HC Košice sa v úvodných domácich dueloch semifinále Slovnaft play-off Tipsport extraligy 2014/2015 podarilo splniť cieľ, s ktorým vstupovali do série proti HK Poprad.

Pred vlastnými fanúšikmi dosiahli dve víťazstvá, v pondelok aj v utorok triumfovali rozdielom jediného gólu. V prvom súboji väčšiu časť duelu prehrávali a o úspechu rozhodli až v poslednej päťminútovke riadneho hracieho času. V druhom síce tiež museli doháňať manko, no od 30. min viedli 2:1 a tento výsledok ustrážili až do záverečného klaksónu.

"Dva domáce zápasy, dve víťazstvá. V sérii vedieme 2:0. To bol náš cieľ a veľmi sa tešíme, že sa nám ho podarilo dosiahnuť," znelo krátke hodnotenie trénera oceliarov Petra Oremusa po utorkovom úspechu. Jeho náprotivok Milan Jančuška nebol po dvoch prehrách spokojný, no pred zápasmi v Poprade neskladá zbrane. "Séria sa zďaleka neskončila. Urobíme všetko pre to, aby sme sa do Košíc vrátili za stavu 2:2," poznamenal kouč kamzíkov.

V utorok mohol byť katom domáceho mužstva odchovanec košického HC Matúš Matis, ktorý už v 59. sekunde otvoril skóre stretnutia a v I. tretine mal veľkú šancu upraviť na 2:0. "Škoda môjho samostatného nájazdu. Žiaľ, trafil som brvno. Zápas sa mohol vyvíjať inak. Už s tým ale nič neurobíme," cituje Korzár 21-ročného krídelníka Matisa. "Sme určite sklamaní, no musíme ísť ďalej. Čakajú nás teraz dva domáce zápasy. Musíme sa oklepať a pokúsiť sa v nich uspieť. Je dôležité, aby sme sa z tých chýb poučili a v Poprade ich už neurobili. Zbrane určite neskladáme. Ideme domov, kde sa to môže vyvinúť úplne inak," dodal útočník HK Poprad.

Útočník Košičanov Peter Sojčík po domácich zápasoch priznal, že jeho tímu nevyšli úvody oboch súbojov. "Určite si k tomu niečo povieme, pretože v Poprade by sme to potom už nemuseli takto zvládnuť. Potrebujeme začať premieňať šance, lebo aj keď sme si ich v zápase vypracovali, tak sme ich nedokázali zužitkovať," povedal Sojčík podľa denníka Korzár. Pod Tatrami očakáva dubnický rodák viac tvrdších osobných súbojov. "V Poprade to bude zrejme o čosi tvrdšie, tam je predsa len menšia hracia plocha. U nás je to trochu ďaleko k hráčom na dohrávanie súbojov. Myslím si však, že v druhej polovici utorkového zápasu sme už súboje dohrávali, tak uvidíme, aké to bude u súpera," dodal Sojčík.

Dve stretnutia v Poprade sú na programe v piatok a sobotu 20. a 21. marca, v oboch prípadoch o 17.00 h.

Súvisiace články