Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Chára strelil gól Calgary. Derby v New Yorku vyhrali Rangers
Zdielať na

Chára strelil gól Calgary. Derby v New Yorku vyhrali Rangers

NEW YORK / Hokejový obranca Zdeno Chára z Bostonu strelil štvrtý gól v tejto sezóne, jeho Bruins však prehrali v pondelkovom zápase NHL s Calgary 3:4 po predĺžení.

Bruins vyhrávali už trojgólovým rozdielom, no zápas pustili z rúk. V predĺžení rozhodol len dve sekundy pred jeho koncom šťastným gólom obranca T.J. Brodie, ktorého strelu z uhla si zrazil do bránky gólman Tuukka Rask. Chára zvýšil v 12. minúte na 2:0 svojou typickou delovkou a odohral takmer 27 minút.

Jednu asistenciu si pripísal na svoje konto Andrej Sekera, ktorý prispel k víťazstvu Caroliny 6:3 na ľade Ottawy. V zápase hrali dôležitú úlohu mladí českí hokejisti. Andrej Nestrašil dal gól a pridal dve asistencie, Michal Jordán strelil svoj prvý gól v NHL a pridal aj bod za prihrávku. Sekera strávil na ľade 24 minút a po jeho strele v presilovej hre v 29. minúte dorazil puk za brankára Robina Lehnera Jeff Skinner.

Nedarilo sa Jaroslavovi Halákovi. Slovenský brankár inkasoval v newyorskom derby zo 42 striel šesťkrát a jeho Islanders podľahli Rangers 5:6. Bratislavčan však dlho držal nádeje tímu na dobrý výsledok, Islanders nezvládli záver, v tretej tretine inkasovali tri góly po sebe a Rangers otočili z 3:5 na 6:5. "Pre diváka to bol atraktívny zápas, nie som si však istý, či aj pre trénerov," komentoval gólovú prestrelku center Rangers Derek Stepan. Halákov spoluhráč Ľubomír Višňovský odohral takmer 19 minút a mal dva mínusové body. Halák si na svoje 32. víťazstvo v sezóne, čím by vyrovnal brankársky klubový rekord, musí počkať.

Dvojica z Detroitu Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa podobne ako nikto z ich spoluhráčov gólovo v súboji s Montrealom (0:2) nepresadila. Brankár Carey Price totiž vychytal piate čisté konto v sezóne. Marián Gáborík trikrát ohrozil gólmana Tampy Bay Andreja Vasilevského a jeho Los Angeles zdolalo Tampu Bay 3:2. Obhajca Stanleyho pohára sa opäť prihlásil do boja o miestenku v play-off, vyhral piaty zápas po sebe.

Súvisiace články