Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bývalú hokejovú hviezdu Puchera obvinili z korupcie
Zdielať na

Bývalú hokejovú hviezdu Puchera obvinili z korupcie

PREŠOV/BRATISLAVA / Polícia obvinila bývalého hokejového reprezentanta a trojnásobného majstra Slovenska Reného Puchera z korupcie. Riaditeľ národnej protikorupčnej jednotky potvrdil, že išlo o eurofondy. Celkovo malo byť po zásahu jednotky obvinených až trinásť ľudí.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu, sa polícia prípadom začala zaoberať už v lete pred dvoma rokmi. Minulý rok v januári začali trestné stíhanie a teraz obvinili trinásť ľudí.

Ide o štyri prípady, kde figuruje tá istá spoločnosť. Minimálne v jednom prípade mal úplatok brať aj človek z ministerstva. V prípade rekonštrukcie základnej školy boli práce pozastavené.

Podľa nášho zdroja mal dostať bývalý hokejista úplatok desaťtisíc eur. "Zaň mal obchodnej spoločnosti za pomoci Norberta T. (44) zabezpečiť a umožniť zo strany mesta v súvislosti s projektom realizáciu stavebných prác, ktoré boli príslušným orgánom pozastavené," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Fakturovali práce, ktoré nedodali

Práce mali nielenže pokračovať, ale ďalší úplatok mal presvedčiť zastupiteľstvo, aby si mesto objednalo, a danej firme aj zaplatilo, práce navyše.

Firma podľa polície fakturovala práce, ktoré neurobila. Nabalila by sa z eurofondov, štátneho rozpočtu aj z rozpočtu mesta. 

"Úplatky podľa zistení polície predstavujú vo všetkých spomínaných prípadoch sumu 68 tisíc eur," dodal Slivka.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články