Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Potrestaný Černák si nezahrá proti rozbehnutým Američanom
Zdielať na

Potrestaný Černák si nezahrá proti rozbehnutým Američanom

MONTREAL / Na pondelkový súboj hokejových majstrovstiev sveta do 20 rokov proti Spojeným štátom americkým nenastúpi slovenský obranca Erik Černák.

Jeden z kľúčových defenzívnych hráčov tímu Ernesta Bokroša nie je zranený, ale dostal jednozápasový trest za faul na fínskeho útočníka Mikka Rantanena štyri sekundy pred koncom sobotňajšieho duelu, v ktorom Slováci zvíťazili 2:1.

Disciplinárna komisia šampionátu potrestala Černáka dodatočne podľa pravidla 124 (úder do oblasti hlavy a krku), čím si vyslúžil stop na jeden zápas. Informuje o tom server Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Mladí Slováci mali po nečakanom triumfe nad obhajcami titulu Fínmi v nedeľu v Montreale voľno a vyplnili si ho aj návštevou u veľvyslanca Andreja Drobu. Na večeri sa stretli nielen so slovenským zástupcom v Kanade, ale aj s pracovníkmi veľvyslanectva či fanúšikmi. Andrej Droba dostal od hráčov slovenskej reprezentácie na pamiatku dres. Ako menu servírovali tradičné slovenské jedlo - rezne so zemiakovým šalátom.

Súvisiace články