Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tatara s Jurčom nezastavil ani výpadok prúdu
Zdielať na

Tatara s Jurčom nezastavil ani výpadok prúdu

NEW YORK / Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo prispeli v jedinom nedeľňajšom stretnutí NHL zhodne asistenciou k víťazstvu hokejistov Detroitu 5:3 nad Vancouverom.

Jurčo natiahol svoju bodovaciu šnúru na štyri duely a v posledných siedmich nebodoval len raz, Tatar sa do kanadského bodovania zapísal po dvojzápasovej odmlke. Dva góly strelil ruský veterán Pavel Daciuk a Red Wings zaznamenali štvrtú výhru po sebe. Súboj, v ktorom nastúpili proti sebe bratia - gólman Vancouveru Ryan Miller a útočník Detroitu Drew Miller, museli už po 29 sekundách hry pre výpadok prúdu na 33 minút prerušiť. Nečakaná pauza priniesla napokon viac šťastia domácemu tímu. O jeho výhre rozhodol v 54. min po akcii Jurča s Rileyom Sheahanom víťazným gólom obranca Danny DeKeyser. Vancouver síce Lindeyom Veyom v 57. minúte znížil na 3:4, ale poistku pridal v poslednej minúte do prázdnej bránky Daciuk. Na prvý gól v zápase mu v presilovej hre prihrával Tatar.

Výsledok NHL:

Detroit - Vancouver 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Góly: 4. S. Kronwall (J. Ericsson, Zetterberg), 12. Nyquist (Zetterberg, Franzén), 35. Daciuk (TATAR, Kindl), 54. DeKeyser (Sheahan, JURČO), 60. Daciuk - 23. Vey, 53. Matthias (Y. Weber, Vey), 57. Vey (Matthias, Richardson)
Tomáš Tatar 1 asistencia, 1 strela, + 1, odohral 14:26 min, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) 1 asistencia, 1 strela, +1, odohral 11:42 min

Súvisiace články