Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ktorý extraligový hokejista uviazol v sieti hriešneho dopingu?
Zdielať na

Ktorý extraligový hokejista uviazol v sieti hriešneho dopingu?

BRATISLAVA / Hokejová extraliga má ďalšieho dopingového hriešnika.

Ešte 10. októbra po zápase na ľade Piešťan neprešiel kontrolou ruský obranca Nitry Jevgenij Jeriomenko. Ruský zadák, ktorý pod Zobor prišiel z Nižnekamska, mal pozitívny test na zakázanú látku, ktorá patrí do skupiny stimulanciá, a dostal zákaz štartu na dva roky. Od 10. novembra mu zastavili činnosť a definitívu v prípade dala na svojom pondelkovom zasadnutí disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja.

"Na základe oznámenia Antidopingovej agentúry (ADA) a dostupných podkladov došlo u hráča Jevgenija Jeriomenka k porušeniu antidopingového pravidla zistenou prítomnosťou zakázanej látky zaradenej do kategórie S6 - stimulanciá. DK SZĽH rozhodla o zastavení činnosti hráča v trvaní 2 rokov od 10. novembra 2014 do 10. novembra 2016 na všetky súťaže riadené SZĽH a súčasne je toto rozhodnutie postúpené aj Medzinárodnej federácii ľadového hokeja (IIHF)," uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja člen DK SZĽH Pavol Remžík.

Kontrolu vykonal komisár Antidopingovej agentúry SR. V extralige padali naposledy tresty za doping na prelome rokov 2011 a 2012, kontrolou vtedy neprešli Samir Saliji z Nitry, Marcel Šterbák z Popradu a Lukáš Bohunický zo Slovana Bratislava. Októbrový zápas 11. kola medzi Piešťanmi a Nitrou vyhrali domáci 5:4 po samostatných nájazdoch. Jeriomenko si v tomto súboji pripísal bod za asistenciu. Celkovo v nitrianskom drese zaznamenal v dvadsiatich stretnutiach dva kanadské body (0+2). Na jeho konte bolo aj osemnásť trestných minút.

Súvisiace články