Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovan prehral v Čeľabinsku, hoci dvakrát viedol
Zdielať na

Slovan prehral v Čeľabinsku, hoci dvakrát viedol

Zdroj: sita, Slovan-Čelabinsk

ČEĽABINSK / Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v sobotňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Traktora Čeľabinsk 2:3.

Slovanisti v stretnutí viedli 1:0 aj 2:1, v strelách na bránku dominovali 34:25, ale napokon podľahli 2:3. Hostí dostal do vedenia už v 27. sekunde zápasu Tomáš Netík, ale 43 sekúnd pred koncom prvej tretiny vyrovnal český útočník v službách Čeľabinska Jan Bulis. V druhej tretine Slovan opäť viedol v 36. min zásluhou Slovinca Žigu Jegliča, ktorý šikovne tečoval strelu Kurtisa Fostera. Za domácich po druhý raz vyrovnal v 39. min v presilovej hre Anton Glinkin a víťazný gól Traktora strelil v 45. min Semion Kokujev.

Je to už piata prehra zverencov trénera Petriho Matikainena z ostatných šiestich duelov a nie príliš povzbudivý začiatok štvorzápasového tripu po klziskách ruských súperov. Celkovo ide o desiatu prehru "belasých" v 17 stretnutiach nového ročníka KHL, čo ich aktuálne odsúva s 21 bodmi na nepostupovú 10. priečku v Západnej konferencii. Čeľabinsk je v tabuľke "Východu" ôsmy.

Z Čeľabinska sa slovenský zástupca v KHL presunie do Chanty-Mansijska, Nižnekamska a Togliatti. Najbližší súťažný súboj Bratislavčanov v Chanty-Mansijsku bude na programe v pondelok 20. 10. od 15.30 h SELČ.

KHL - výsledok:

Traktor Čeľabinsk - Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Góly: 20. Bulis (Čistov, Panov), 39. Glinkin (Andrej Popov), 45. Kokujov (Piganovič) - 1. Netík (Bartovič), 36. Jeglič (Foster, Tičar).
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Akuzovskij, Lazarev - Maťuša, Karabanov (všetci Rus.)

Traktor: Garnett - Quint, Katičev, Borodkin, Piganovič, Aťušov, Chlystov, Kostromitin - Čistov, Panov, Bulis - K. Wilson, Penkovskij, Kokujov - Martin Růžička, Glinkin, Andrej Popov - Sajustov, Mokin, Toluzakov
Slovan: Janus - Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen, Starosta, Foster, V. Mihálik - Bartovič, Surový, Netík - Vondrka, V. Nedorost, L. Hudáček - Jeglič, Tičar, L. Nagy - Lunter, Bližňák, P. White

Súvisiace články