Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Daňov sen sa stal skutočnosťou. Je v prvom tíme Columbusu
Zdielať na

Daňov sen sa stal skutočnosťou. Je v prvom tíme Columbusu

COLUMBUS / Hokejový útočník Marko Daňo sa dostal do základného kádra Columbusu Blue Jackets pre úvod sezóny a tréner Todd Richards ho môže postaviť premiérovo v NHL už vo štvrtok v Buffale.

Daňo má za sebou výborný turnaj nováčikov v Traverse City a vydaril sa mu aj kemp, v ktorom si pre mnohých nečakane vybojoval miesto v prvom mužstve. Jemu sa však splnil veľký sen. Blue Jackets majú momentálne na oficiálnej súpiske 23 hokejistov - štrnásť útočníkov, sedem obrancov a dvoch brankárov.

Daňo pravdepodobne dostane aj šancu v zápase, keďže kouč by si podľa Fox Sports mladého útočníka nenechával v tíme len na to, aby sledoval duely z tribúny. "Vyzerá to tak, že sen sa stal skutočnosťou. Najlepšie na tom je, že hráčovi nikdy neoznámia správu, že spravil mužstvo. Oznamujú, iba keď hráč odchádza. Takže ten, čo mu nič neoznámili, musí mať dobrú matematiku, aby si vypočítal, či už je koniec vyraďovania, alebo ešte niekoho budú musieť poslať preč. (Nečudujem sa tomu, keďže je to len biznis.) No dnes nastal ten deň, keď som si to spočítal a vyšlo mi to tak, že zostávam v Columbuse," uviedol na sociálnej sieti Facebook Marko Daňo.

Devätnásťročný rodák z rakúskeho Eisenstadtu začínal s hokejom v Dukle Trenčín. V roku 2013 si ho v drafte vybral Columbus v prvom kole z 27. miesta. V tom čase bol už Daňo hráčom Slovana Bratislava, za ktorý nastupoval v seniorskej Kontinentálnej hokejovej lige. V nadnárodnej súťaži odohral 78 stretnutí s bilanciou šesť gólov a šesť asistencií. V závere minulej sezóny ukončil spoluprácu so Slovanom a presunul sa do zámoria, kde si vyskúšal hokej na užších klziskách v AHL v drese farmy Blue Jackets Springfieldu Falcons. V celkovo pätnástich dueloch základnej časti a play-off strelil dva góly a pridal šesť asistencií.

Súvisiace články