Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petrohrad prerušil Slovanu víťaznú sériu. Dal mu sedmičku!
Zdielať na

Petrohrad prerušil Slovanu víťaznú sériu. Dal mu sedmičku!

Zdroj: sita, Petrohrad-Slovan

PETROHRAD / Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelkovom súboji Kontinentálneho hokejovej ligy na ľade lídra celej súťaže SKA Petrohrad hladko 2:7.

O výsledku stretnutia rozhodla už druhá tretina, po ktorej viedli domáci 4:1. Hetrikom sa v drese Petrohradu prezentoval Artemij Panarin. Slovanisti utrpeli v dvanástom zápase sezóny šiestu prehru a v tabuľke Západnej konferencii zostali na 7. mieste s 18 bodmi. Petrohradu patrí líderská pozícia s 13 víťazstvami zo 14 zápasov. Slovanisti ťahali pred súbojom v meste na Neve trojzápasovú sériu víťazstiev. Najbližšie sa zverenci fínskeho trénera Petriho Matikainena predstavia v stredu 8. októbra na ľade Dinama Riga.

KHL -  výsledok:

SKA Petrohrad - Slovan Bratislava 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)
Góly: 17. Panarin (Šipačov, Dadonov), 23. Maartensson (Červenka, Thoresen), 28. Panarin (Kutejkin, Dadonov), 29. Kadejkin (Jermakov), 46. Červenka (sam. nájazd), 49. Panarin (Dadonov), 50. Červenka (Thoresen, Maartensson) - 24. Vondrka (Štajnoch), 60. Baranka (Bližňák)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Gamalej, Gašilov - Golovľov, Lazarev, 11 589 divákov

SKA: Ivannikov - Riasenskij, Chafizullin, Alexandrov, Kutejkin, Chudinov, Jermakov – Tichonov, J. Ericsson, Kovaľčuk - Dadonov, Šipačov, Panarin - Thoresen, Maartensson, Červenka - Ponikarovskij, Ketov, Kadejkin
Slovan: Janus (29. Backlund) - Sersen, Baranka, Štajnoch, Sigalet, J. Brejčák, Starosta, Foster - L. Nagy, Murley, Vondrka - Netík, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, L. Hudáček - Bližňák, A. Šťastný, Lunter

Zápas v Ľadovom paláci sa hral vo svižnom tempe. Slovan v prvej tretine prestrieľal v pokusoch na bránku domácich 13:10, ale jediný gól dosiahol v 17. min po presilovkovej kombinácii domáci Panarin - 1:0. Na druhej strane si nádejné strely Tičara, Bartoviča, resp. Nagya miesto v sieti nenašli. Z druhej tretiny ubehli dve minúty a jedna sekunda, keď Slovan inkasoval druhý raz a pomerne nešťastne. Po strele Červenku brankára Janus nevedel, kde má puk, a keď ho chcel obranca Starosta skryť pod jeho telom, brankár hostí si ho nechtiac zrazil za svoj chrbát - 2:0. Odpoveď slovanistov bola tentoraz rýchla. Od gólu ubehlo len 24 sekúnd, keď Vondrka tečoval strelu Štajnocha za Ivannikova - 2:1. V 28. min mal Surový ideálnu príležitosť na vyrovnanie, ale neuspel a z pritútoku Dadonov zvýšil na 3:1. O vyše minútu neskôr bolo už 4:1. Gól strelil Kadejkin a vyhnal Janusa z bránky.

Na strane Slovana síce pribúdali ďalšie šance, ale góly nie. Tie strieľali v tretej tretine opäť domáci hokejista a po dvoch zásahoch Červenku a jednom Panarina stanovili skóre na 7:1. Kozmetickú úpravu konečného výsledku na 2:7 z pohľadu slovenského zástupcu stanovil 36 sekúnd pred koncom obranca Baranka.

Súvisiace články