Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Slovan zdolal obhajcu Gagarinovho pohára na jeho ľade
Zdielať na

Slovan zdolal obhajcu Gagarinovho pohára na jeho ľade

MAGNITOGORSK / Hráči Slovana Bratislava uspeli aj vo svojom druhom vystúpení v sezóne 2014/2015 v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď v sobotu prekvapujúco zdolali obhajcu Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk na jeho ľade 3:2.

Po dvoch dueloch majú belasí na svojom konte plný počet 6 bodov. Základom triumfu Slovana bol výborný výkon brankára Backlunda a efektivita v koncovke.

Zverenci Rostislava Čadu síce prehrávali od 4. min, keď v presilovke o dvoch hráčov skóroval J. Kovář, no rovnako mincou hostia odpovedali o necelých päť minút. Pri početnej výhode o dvoch korčuliarov po úspešnom vhadzovaní sa puk cez L. Nagya dostal k V. Nedorostovi a ten vyrovnal na 1:1. Bratislavčania udreli v úvodnom dejstve aj druhýkrát, keď v 17. min po pravej strane unikol Murley, pred bránkou našiel Bartoviča a ten poslal hostí do vedenia. Na 2:2 vyrovnal v 29. min J. Grigorenko, ktorý spomedzi kruhov nedal Backlundovi šancu. Ten počas celého duelu predviedol viacero vynikajúcich zákrokov.

Úradujúceho víťaza Gagarinovho pohára šokoval v 50. min útočník Slovana Ladislav Nagy, ktorý po prihrávke od Baranku v presilovej hre opäť poslal svoj tím do najtesnejšieho vedenia. Domáci sa v záverečnej desaťminútovke snažili o vyrovnanie a utvorili si veľký tlak, ale ani v poldruhaminútovej hre bez brankára sa im nepodarilo aspoň poslať duel do predĺženia.

Najbližšie sa Slovan Bratislava predstaví v KHL v pondelok 8. septembra o 15.00 h SELČ na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg, bude to preň druhý z troch zápasov u súpera za sebou. Doma opäť nastúpi v nedeľu 14. septembra proti Nižnému Novgorodu.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

Metallurg Magnitogorsk - Slovan Bratislava 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Góly: 4. Jan Kovář (Lee, Moziakin), 29. J. Grigorenko (Kosov) - 9. V. Nedorost (L. Nagy), 17. Bartovič (Murley, Tičar), 50. L. Nagy (Baranka, Jeglič)
Vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kadyrov, Safiullov - Gordenko, Tomilov (všetci Rus.)

Magnitogorsk: Košečkin - Birjukov, Antipin, Chabarov, Lee, Ibragimov, Bereglazov, J. Grigorenko, S. Tereščenko - Zaripov, Jan Kovář, Moziakin - Platonov, Brent, Osala - Kosov, Kamenev, Jakuceňa - Timkin, M. Juňkov, Paré
Slovan: Backlund - Sersen, Baranka, Starosta, Sigalet, J. Brejčák, V. Mihálik - L. Nagy, V. Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, L. Hudáček - Murley, Tičar, Bartovič - Jeglič, P. White, Ölvecký

Súvisiace články