Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
HC Košice prehrali aj s Oulu. Opäť o gól...
Zdielať na

HC Košice prehrali aj s Oulu. Opäť o gól...

KOŠICE / Hokejisti HC Košice prehrali aj vo svojom druhom vystúpení v A-skupine Ligy majstrov, po neúspechu vo štvrtok Kolíne nestačili v sobotu v domácej premiére v Steel Arene ani na fínskeho šampióna Kärpät Oulu a podľahli mu rovnakým pomerom 1:2.

Všetky tri góly padli už v prvej tretine. Na vedúci presný zásah hosťujúceho Davisa odpovedal v 11. min Marek Zagrapan, ale o 22 sekúnd neskôr skóroval hosťujúci Keranen. Domáci napriek snahe už nedokázali vyrovnať a čakajú na prvé body v prestížnej súťaži.

Košice sa v Lige majstrov opäť predstavia 4. septembra, keď o 17.30 h nastúpia na ľade Liberca.

A-skupina:

HC Košice - Kärpät Oulu (Fín.) 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Góly: 11. Zagrapan (M. Bartánus, Drgoň) - 4. Davis (Kukkonen, Deschamps), 11. Keranen (Vallin, Manninen)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Edqvist (Švéd.), J. Konc - Korba, Smrek (všetci SR), 8347 divákov

Košice: Melicherčík - Černák, Philipp, Cebák, Jánošík, Drgoň, Klouček, Štrbák - Spilar, P. Bartoš, Jenčík - Lapšanský, Zagrapan, M. Bartánus - Bicek, Češík, Kolena - Hrnka, Matúš Chovan, Hinďoš - Stupka
Kärpät: Karhunen - Kukkonen, Masuhr, Spang, Glenn, Niemela, Vallin, Eminger - Pyörälä, Deschamps, Davis - Aho, Komulainen, Huml - Junttila, Kemppainen, Donskoi - Keranen, Suoranta, Alikoski - Manninen

Už po 18 sekundách hry musel ísť na trestnú lavicu Gabriel Spilar, ale Košičania oslabenie prežili. Po jeho skončení pokračoval tlak fínskeho tímu a v 4. min otvoril skóre Patrick Davis, ktorého po obkrúžení bránky ideálne našiel Lasse Kukkonen. Oceliarom robil problémy prechod cez dobre stráženú modrú čiaru a fínski majstri sa pokúšali zvýšiť svoj náskok. V 11. min sa presadil z dorážky Marek Zagrapan a vyrovnal. Remízový stav vydržal len 23 sekúnd, keďže Melicherčíka prekonal tvrdou ranou Juha Keranen. Bojovalo o každý kúsok ľadu, hra bola vyrovnaná a divákov na tribúnach musela zaujať.

Domáci sa snažili vyrovnať a vďaka zlepšenému pohybu si vytvorili viaceré šance. Zároveň si museli dávať pozor aj na veľmi dobre korčuľujúcich hostí, ktorí využívali každú možnosť na nebezpečný protiútok. Oba tímy si vytvorili viaceré šance. Košiciam robil veľké problémy brankár Karhunen, na opačnej strane bol oporou Melicherčík.

Na čisté šance bola najchudobnejšia tretia tretina. Fíni pozornou defenzívou nepúšťali domácich k vážnejšiemu ohrozeniu Karhunena a snažili sa udržať puk čo najďalej od svojej bránky. Košice mali problém dlhšie sa usadiť v útočnom pásme a napriek veľkej snahe sa im už nepodarilo vyrovnať. Na výsledku už nič nezmenila ani záverečná power-play oceliarov.

Súvisiace články