Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO. Gáborík zmietol olejárov. V NHL má už 700 bodov!
Zdielať na

VIDEO. Gáborík zmietol olejárov. V NHL má už 700 bodov!

EDMONTON / Slovenský hokejista Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou štvrtkového súboja NHL medzi Edmontonom a Los Angeles.

Útočník hostí strelil dva góly, pri treťom asistoval a mal tak leví podiel na hladkom triumfe Kings 3:0. Tridsaťdvaročný Gáborík vylepšil svoju bilanciu v tejto sezóne, počas ktorej ho prenasledovali zranenia a neskôr prestúpil z Columbusu do Los Angeles, na 11 gólov a 18 asistencií v 40 zápasoch. Celkovo v kariére v zápasoch základnej časti NHL Gáborík dovŕšil hranicu 700 bodov za 345 gólov a 355 asistencií. S počtom 345 gólov mu patrí 15. priečka medzi aktívnymi hráčmi v NHL.

Slovenský krídelník mohol vo štvrtok v Rexall Place dosiahnuť aj hetrik, ale jeho presilovkový gól v tretej tretine neuznali, keďže spoluhráč Justin Williams nedovolene bránil brankárovi domácich Viktorovi Fasthovi v hre. K víťazstvu Los Angeles prispeli aj Slovinec Anže Kopitar svojím dvojstým gólom v kariére v NHL a brankársky nováčik Martin Jones štvrtým shutoutom v sezóne.

"V stredu v Calgary nám ušiel úvod zápasu, teraz sme si dávali pozor, aby sa to nestalo. Rýchly gól na začiatku nám pomohol. Až do konca stretnutia sme kontrolovali jeho priebeh a dosiahli pekné víťazstvo na ľade súpera," povedal Marián Gáborík pre server NHL. "Je nemysliteľné, aby sme súperovi, ktorý má ambície na víťazstvo v Stanley Cup-e, dovolili skórovať hneď v prvej minúte. To sa nemalo stať," soptil tréner Edmontonu Dallas Eakins.

Hokejisti Los Angeles vyhrali všetky štyri zápasy proti Edmontonu v tejto sezóne a v každom z nich zasypali súperovho brankára viac než 40 strelami. "Myslím si, že sme dobre pripravení na play-off. Máme ešte týždeň na to, aby sme vyladili detaily," uviedol spokojný slovinský center Kings Kopitar.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články