Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
NHL: Domáci bez gólov i bodov. Jágrovi uniká play-off
Zdielať na

NHL: Domáci bez gólov i bodov. Jágrovi uniká play-off

NEW YORK / Brankári Iľja Bryzgalov z Minnesoty, Karri Rämö z Calgary a John Gibson z Anaheimu dosiahli v troch pondelkových zápasoch zámorskej hokejovej NHL shutouty a výraznou mierou sa podieľali na výhrach svojich tímov na ľadoch súperov.

Hráči tria domácich tímov (Winnipeg, New Jersey a Vancouver) sa nedokázali strelecky presadiť.

Bryzgalov vychytal druhú nulu v rade a tretiu z posledných trinástich zápasov a 24 úspešnými zákrokmi pomohol Minnesote k výhre 1:0 vo Winnipegu. Wild sú po zisku dvoch bodov, ktoré zabezpečil presným zásahom v 22. min Charlie Coyle, už takmer v play-off, na definitívu potrebujú ešte bod z troch zápasov alebo zaváhania konkurentov Dallasu a Phoenixu.

O ďalší futbalový výsledok 1:0 sa postarali hráči New Jersey a Calgary. Pre domácich Devils bol najväčšou prekážkou brankár Rämö, výsledku dal definitívnu podobu kapitán Flames Mark Giordano v presilovke v 41. min. Devils pomaly prichádzajú o nádej na play-off, momentálne na posledného postupujúceho na Východe z Columbusu strácajú tri body a majú o zápas viac.

Definitívne súboje vyraďovacej časti neuvidia fanúšikovia vo Vancouveri. Canucks prehrali v pondelok doma s Anaheimom 0:3 a zavreli si dvere do play-off. Debut v NHL vyšiel brankárovi Johnovi Gibsonovi, mal 18 úspešných zákrokov a pripísal si prvý shutout. Ducks mieria za divíznym titulom, o ktorý bojujú so San Jose.

Výsledky stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

New Jersey - Calgary 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 41. Giordano (Hudler, Cammalleri)

Winnipeg - Minnesota 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 22. Coyle (Parise, M. Koivu)

Vancouver - Anaheim 0:3
(0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 7. Winnik, 38. Palmieri (Lovejoy, Allen), 42. Beleskey (Perry, Getzlaf)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články