Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V bratislavskej exhibícii prehra Old-Boys Česko-Slovenska
Zdielať na

V bratislavskej exhibícii prehra Old-Boys Česko-Slovenska

BRATISLAVA / Old Boys Česko-Slovenska neuspeli v piatkovom exhibičnom zápase pred sobotňajším Zápasom hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď v bratislavskej Slovna Aréne prehrali s Legendami Ruska 7:8 po predĺžení.


Hráči so štyrmi, piatimi ale aj šiestimi krížikmi previedli divákom v bratislavskej Slovnaft Aréne, že hokej hrať nezabudli, aj keď už nemajú potrebnú silu či výbušnosť. Nechýba im však chuť do milovanej hry a dobrú náladu šírili z ľadu aj na tribúny.

Skóre duelu otvorili "domáci" - Myškina v bránke súpera prestrelil Igor Liba. Hostia potom dosiahli tri góly za sebou, z toho dva z trestného strieľania, ktoré rozhodcovia nariaďovali namiesto dvojminútových vylúčení. Tím pod vedením trénera Dáriusa Rusnáka v prvej polovici II. tretiny otočil na 5:3, do streleckej listiny sa postupne zapísali Cíger, dvakrát Janecký a I. Droppa. Hostia z Ruska síce v ďalšom priebehu vyrovnali na 5:5, ale za tím Česko-Slovenska dali góly M. Hlinka a Kapuš, na 7:7 vyrovnal v poslednej minúty dvoma gólmi z trestného strieľania A. Kovalenko. Definitívu dal v prvej minúte predĺženia Siomin. Výsledok - piatok:

Old Boys Česko-Slovenska - Legendy Ruska 7:8 po predĺžení (1:3, 4:1, 2:3 - 0:1)

Góly: 4. Liba (Cíger, Hlinka), 24. Cíger, 27. Janecký (Rusznyak), 29. Janecký (Rusznyak, Richter), 30. I. Droppa (Pethö, Dornič), 53. M. Hlinka (Sekeráš, Cíger), 57. Kapuš (F. Kučera, L. Gudas) - 11. Varickij (Šepelev), 14. Balderis (z tr. strieľania), 19. Žamnov (z tr. strieľania), 33. Iľjin (Varickij, Šepelev), 48. Siomin (Iľjin), 60. Kovalenko (z tr. strieľania), 60. Kovalenko (z tr. strieľania), 61. Siomin (Kovalenko, Varickij)
Rozhodovali: Stewart, Ország - Birin, Zacharenko

Tím Dáriusa Rusnáka: Pavol Rybár, Petr Bříza - Ľubomír Sekeráš, František Kučera, Leo Gudas, Ján Varholík, Radoslav Svoboda, Ivan Droppa, Stanislav Hajdušek, Miroslav Hlinka, Oldřich Válek, Igor Liba, Pavel Richter, Ivan Dornič, Jozef Pethö, Radoslav Hecl, Zdeno Cíger, Richard Kapuš, Vladimír Kameš, Karol Rusznyak, Otakar Janecký - tréneri: František Černík, Dárius Rusnák, Marek Uram

Tím Alexandra Jakuševa:
Maxim Michajlovskij, Vladimir Myškin - Juraj Ľapkin, Darius Kasparaitis, Viktor Šalimov, Vladimir Toržkov, Alexander Medvedev, Valerij Kamenskij, Helmut Balderis, Sergej Šepelev, Viačeslav Anisin, Jurij Lebedev, Raviľ Jakubov, Nikolaj Siomin, Alexej Gusarov, Vladimir Malachov, Fiodor Kanarejkin, Andrej Kovalenko, Sergej Gimajev, Jevgenij Štepa, Jevgenij Čižmin, Alexej Žamnov, Igor Varickij, Roman Iľjin - tréneri: Alexander Jakušev, Boris Michajlov, Sergej Makarov

M. Hlinka opäť bažantom, Hecl si rád zahral s Gudasom

Old Boys Česko-Slovenska neuspeli v piatkovom exhibičnom zápase pred sobotňajším Zápasom hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď v bratislavskej Slovnaft Aréne prehrali s Legendami Ruska 7:8 po predĺžení. "Rusi chcú vždy a za každú cenu vyhrať a dnes sa im to podarilo. Naštartoval ma prvý gól a celý duel som sa cítil dobre. Celý hokejový život som hral stiahnuté ľavé krídlo a ani dnes to nebol problém. Celkový dojem je vynikajúci, všetci sa bavili," zhodnotil piatkový večerný súboj kapitán domácich Igor Liba, ktorý v 4. min otvoril gólový účet stretnutia.
Hostia potom dosiahli tri góly za sebou, z toho dva z trestného strieľania, ktoré rozhodcovia nariaďovali namiesto dvojminútových vylúčení. Tím pod vedením trénera Dáriusa Rusnáka v prvej polovici II. tretiny otočil na 5:3, do streleckej listiny sa postupne zapísali Cíger, dvakrát Janecký a I. Droppa. Hostia z Ruska síce v ďalšom priebehu vyrovnali na 5:5, ale za tím Česko-Slovenska dali góly M. Hlinka a Kapuš, na 7:7 vyrovnal v poslednej minúte dvoma gólmi z trestného strieľania A. Kovalenko. Definitívu dal v prvej minúte predĺženia Siomin.

"Do Bratislavy jazdím často, pretože tu mám kamarátov. To, či sme vyhrali alebo prehrali, je úplne jedno. Myslím si, že podujatie splnilo účel. Hviezdy si zahrali proti sebe, diváci sa bavili a my tiež. Takýchto zápasov by malo byť viac, pre nás aj pre fanúšikov," zhodnotil 54-ročný Otakar Janecký, s česko-slovenským výberom držiteľ troch bronzových medailí z MS.

Najmladší Hlinka

Medzi najmladších hráčov na ľade sa zaradil jediný aktívny hokejista spomedzi všetkých účastníkov - útočník Miroslav Hlinka. "Zahrať si s takými hráčmi a proti takým hokejistom je vždy obrovský zážitok. Akcia splnila účel a každý z nás bol rád, že sa mohol objaviť na ľade. Stále hrám hokej v Dubnici aj Trnave a už mám v tejto sezóne na svojom konte skoro 40 zápasov, takže som dosť vyťažený,“ povedal 41-ročný rodák z Trenčína a s úsmevom pokračoval: "Pri rozcvičke som si spomenul, že zasa musím zbierať puky, ako to robia mladí hráči. Dnes to zostalo na mne. Po dlhej dobe som sa cítil ako ´bažant´".

Pri úvodnom predstavovaní hráčov zožal najväčší aplauz od fanúšikov dlhoročný hráč Slovana Bratislava a neskôr jeho tréner Zdeno Cíger. "Zápas mal dobrý náboj. Síce sa pomalšie rozbiehal, ale som rád, že to potom nabralo tempo a bojovalo sa až do konca. Musím sa priznať, že mám toho dosť, už dlho som nehral na veľkej ploche. Celkovo sa však teším. Všetci účastníci na ľade ukázali, že hokej hrať nezabudli," povedal niekdajší reprezentant Slovenska aj Česko-Slovenska so skúsenosťami z NHL.

Pozícia najmladšieho hokejistu v zápase prischla obrancovi Radoslavi Heclovi, ktorý tiež v minulosti hral za Slovan. "Som veľmi rád, že som dostal príležitosť zahrať si s takými hráčmi. Môj veľký vzor bol Leo Gudas a na jeho kúsky si z detstva všetci pamätáme. Som veľmi poctený týmto pozvaním a veľmi veľa to pre mňa znamená," poznamenal rodák z Partizánskeho

Hráči so štyrmi, piatimi ale aj šiestimi krížikmi previedli divákom v bratislavskej Slovnaft Aréne, že hokej hrať nezabudli, aj keď už nemajú potrebnú silu či výbušnosť. Nechýba im však chuť do milovanej hry a dobrú náladu šírili z ľadu aj na tribúny. V piatok v Bratislave nebol dôležitý výsledok, ale radosť z hokeja.

Súvisiace články