Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zvolen sa šplhá hore, v Bratislave so štvrtou výhrou v rade
Zdielať na

Zvolen sa šplhá hore, v Bratislave so štvrtou výhrou v rade

BRATISLAVA / Šuplerovci si prišli do Ružinova k bokrošovcom po "povinné" tri body. Povinné sú v úvodzovkách, pretože dvadsiatka takmer v polovici svojich duelov tejto sezóny bodovala.

Tipsport extraliga 2013/2014 - 31. kolo:

HK Orange 20 - HKM Zvolen 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)

Góly: 16. Lunter (R. Gašpar ml.) - 9. P. Zuzin (Brabenec), 29. Michal Chovan, 33. Brabenec (P. Zuzin), 35. Síkela (M. Jurík, J. Hertl), 41. Michal Chovan (Brabenec, L. Pokovič)
Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Brabenec (Zvolen) 5+DKZ za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:1, rozhodovali: Kubuš - Bednár, Snášel, 407 divákov

Orange 20: R. Sabol - Predajniansky, Luža, Rusina, Dinda, Gachulinec, Rosandič, E. Černák, Valjent - Horanský, Kolena, P. Koyš - Lunter, R. Gašpar ml., Rzavský - Horvát, Dominik Rehák, Bačik - Skalický, Mlynčár, Tibenský
Zvolen: M. Šimko - Juraško, L. Pokovič, J. Hertl, Hraško, Ťavoda, J. Mucha, M. Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - Síkela, M. Jurík, Škvaridlo - Mančák, Bortňák, Čanky - Ľ. Zuzin, V. Fekiač, Urgas

Hneď v úvode duelu putoval na trestnú lavicu Ľ. Pokovič, no domáci mladíci nevyužili ponúknutú výhodu. Potom sa dlho hralo bez šancí, až vo 8. min sa k odrazenému puku dostal P. Zuzin a otvoril skóre stretnutia. Pri vylúčení Rzavského opäť P. Zuzin dvakrát neuspel a zahrmelo na opačnej strane - Gašpar našiel v oslabení Luntera a ten v nájazde prekonal Šimka - 1:1.

Hneď na začiatku druhej časti nepochodil v oslabení hosťujúci P. Zuzin. V 29. min získal Michal Chovan v oslabení puk v obrannom pásme a únik korunoval gólovým blafákom - 1:2. Tretí presný zásah Zvolena pridal v početnej výhode v 33. min Brabenec strelou spomedzi kruhov a štvrtý o dve minúty neskôr Síkela.

Už v 47. sekunde III. tretiny Michal Chovan svojim druhým gólom v zápase zvýšil na 5:1 a keďže strelci v ďalšom priebehu duelu už "mlčali", úradujúci slovenský šampión zvíťazil rozdielom štyroch presných zásahov.

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "V prvom rade sa chcem poďakovať všetkým extraligovým klubom za prípravu na majstrovstvá sveta. Veľmi nám to pomohlo a chlapci urobili veľký progres. Dnes sme držali krok s majstrom do stavu 1:1, no potom nám skúsenejší tím utiekol. Zajtra je záverečná nominácia a videli sme, že niektorí naši hráči sa trochu šetrili, aby sa nezranili.
Július Šupler (tréner HKM Zvolen): "Bol to len priemerný zápas s nižším tempom. Pripravovali sme sa na tento duel, pretože domáci urobili niekoľko dobrých výsledkov a je obdivuhodné, že zdolali viacero extraligistov. Koncentrácia z našej strany bola dobrá, ale v prvej časti sme nerealizovali naše šance, no potom sa to zlepšilo a pridali sme góly."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články