Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Highlighty: Bryzgalov vychytal pri premiére za Edmonton shutout
Zdielať na

Highlighty: Bryzgalov vychytal pri premiére za Edmonton shutout

OTTAWA / Vo dvoch štvrtkových stretnutiach zámorskej hokejovej NHL sa z víťazstiev tešili hosťujúce tímy.

Vancouver vyhral v Ottawe 5:2 a Edmonton v Nashville 3:0. Slovenskí hokejisti neboli v akcii. Canucks o výhre nad Senators rozhodol v prvej polovici druhej tretiny, v ktorej strelil štyri góly. Z jubilejného 300. presného zásahu kariéry v NHL sa tešil v 21. min Daniel Sedin a vyrovnával ním na 1:1. Švéd potom pridal ku gólu aj asistenciu. Skóre duelu otváral domáci obranca Clarke MacArthur, pre ktorého to bol 100. gól v NHL. Vancouver nedal viac ako dva góly v siedmich z predchádzajúcich ôsmich zápasov. Oba tímy sa v základnej časti stretnú ešte raz 2. marca v stretnutí Heritage Classic na otvorenom štadióne so zaťahovacou strechou BC Place vo Vancouveri.

Brankár Iľja Bryzgalov vychytal pri prvom štarte za Edmonton shutout. Pre Rusa to bol prvý zápas od 25. apríla, keď bol ešte hráčom Philadelphie. Bryzgalov predviedol v Nashville 33 úspešných zákrokov a tešil sa z 31. čistého konta v NHL v kariére. Edmonton vyhral štvrtýkrát z posledných piatich stretnutí. Predators nielenže prehrali zápas, ale prišli aj o kapitána Shea Webera, ktorý sa v závere druhej tretiny zranil v hornej časti tela.

Výsledky stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Ottawa - Vancouver 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)
Góly: 9. MacArthur (Methot, B. Ryan), 39. Zibanejad (Corvo, Spezza) - 21. D. Sedin (H. Sedin, Tanev), 22. Booth (Santorelli), 25. Garrison (H. Sedin, D. Sedin), 30. Weise (Garrison, Booth), 46. Santorelli



Nashville - Edmonton 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 26. Nugent-Hopkins (Petry, Eberle), 27. T. Hall (Gagner), 60. Eberle (T. Hall, N. Schultz)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články