Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Budaj vychytal ďalšie víťazstvo. Prekonal ho len Ovečkin
Zdielať na

Budaj vychytal ďalšie víťazstvo. Prekonal ho len Ovečkin

WASHINGTON / V piatkových dueloch zámorskej hokejovej NHL sa brankárovi Petrovi Budajovi podarilo vychytať víťazstvo tímu Montreal Canadiens 3:2 na ľade Washingtonu.

Na 31-ročného Banskobystričana vyslali domáci dovedna 27 striel a za jeho chrbát prenikli iba dva pokusy Alexandra Ovečkina v 20. a 53. min, v prvom prípade v presilovke Capitals. Keďže hosťujúci Habs si v I. tretine vypracovali až trojgólový náskok, z hlavného mesta USA odchádzajú s plným bodovým ziskom. Pre Budaja to bol štvrtý víťazný zápas pri piatom štarte v tejto sezóne, v štatistikách má výborný priemer 1,58 inkasovaného gólu na jeden duel a úspešnosť zásahov 94,2 percenta. V posledných minútach duelu pri tlaku súpera sa musel slovenský gólman na chvíľu zaobísť bez hokejky, ktorá mu vypadla pri skrumáži pred jeho bránkou. S pomocou betónov však zneškodnil nepríjemnú strelu zblízka v podaní Martina Erata a zachránil Montreal od predĺženia.

"Bez hokejky sa brankár cíti ako nahý. Súper mal vtedy niekoľko striel, no moji spoluhráči vedeli, že som prišiel o hokejku a vynikajúco blokovali pokusy Washingtonu," povedal po zápase Peter Budaj. Duel vo Washingtone sledovala naživo hokejová legenda Wayne Gretzky.

V ďalších štyroch zápasoch uspeli domáce mužstvá. Sidney Crosby zariadil triumf Pittsburghu 4:3, keď 76 sekúnd pred treťou sirénou svojim 250. gólom v NHL definitívne zlomil odpor hráčov NY Islanders. Vyrovnaný duel medzi Calgary a Floridou rozhodli až nájazdy, v šiestej sérii zariadil druhý bod pre Flames Sean Monahan. Necelých šesť sekúnd pred koncom predĺženia sa o triumf Anaheimu nad Tampou Bay postaral Ryan Getzlaf, ktorý poslal puk za brankára Bena Bishopa a bol to jediný gól tohto stretnutia. Na pohodlnom triumfe Vancouveru nad Columbusom 6:2 sa výraznou mierou podpísali súrodenci Sedinovci - Henrik strelil dva góly a Daniel k jednému presnému zásahu pridal dve asistencie.

Výsledky duelov zámorskej hokejovej NHL:

Pittsburgh - New York Islanders 4:3 (2:0, 1:3, 1:0)
Góly: 5. Kunitz (Crosby, Malkin), 8. Kunitz (Neal, P. Martin), 27. Malkin (Neal, J. Jokinen), 59. Crosby (Pascal Dupuis, Kunitz) - 22. Vanek (Okposo, Martínek), 32. A. MacDonald (Cizikas), 33. Vanek (Okposo, Tavares)



Washington - Montreal 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Góly: 20. Ovečkin (Carlson, Brouwer), 53. Ovečkin (Carlson, Grabovskij) - 9. Moen (Bournival, R. White), 12. Desharnais (Gorges, A. Markov), 14. Briere (Gorges, Jemelin)
Peter Budaj (Montreal) odchytal celý duel a zneškodnil 25 striel súpera



Calgary - Florida 4:3 po sam. nájazdoch
(0:1, 2:0, 1:2 - 0:0, 1:0)
Góly: 29. Colborne (D. Jones), 33. Bärtschi (D. Jones, Backlund), 47. B. Jones (Bouma, Backlund), rozhodujúci sam. nájazd Monahan - 16. T. Gilbert (Bjugstad), 48. J. Hayes, 55. Goc (Bergenheim, Gomez)

Vancouver - Columbus 6:2
(1:1, 3:0, 2:1)
Góly: 20. D. Sedin (Edler), 33. Z. Kassian (Richardson, Stanton), 34. H. Sedin (D. Sedin, Kesler), 35. Edler (Higgins, Mike Santorelli), 50. H. Sedin (D. Sedin, Stanton), 60. Welsh (Stanton, Weise) - 3. Calvert (Chaput), 57. Anisimov (Umberger, D. Savard)



Anaheim - Tampa Bay 1:0 po predĺžení
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Gól: 65. Getzlaf

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články