Skoro jasno
18°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Nemecký pohár: Slováci sa po prehre sťažujú na rozhodcov
Zdielať na

Nemecký pohár: Slováci sa po prehre sťažujú na rozhodcov

MNÍCHOV / Slovenská hokejová reprezentácia nastúpila po včerajšej výhre nad USA na druhý duel v rámci Nemeckého pohára v Mníchove proti domácemu výberu.

Slovenská hokejová reprezentácia neuspela vo svojom druhom vystúpení na medzinárodnom turnaji o Nemecký pohár 2013 v Mníchove, keď domácemu výberu podľahla v sobotu podvečer 0:2. V 47. vzájomnom súboji sa zrodila jubilejná dvadsiata prehra Slovákov (26 víťazstiev - 1 remíza - 20 prehier, skóre: 121:111). Stý duel v národnom tíme v sobotu odohral útočník Tomáš Surový, reprezentačný debut si "odkrútili" Peter Zuzin a Lukáš Handlovský.

Nemci sa ujali vedenia už v 6. min, keď Staňu prekonal kapitán Michael Wolf. Ten o tri minúty neskôr fauloval slovenského kapitána Bartoviča a za nebezpečnú hru vysokou hokekou dostal trest do konca duelu. V druhej časti hrali domáci dlhú presilovku o dvoch korčuliarov, ktorú využil obranca Daryl Boyle. V III. tretine sa už skóre nezmenilo a Nemci si do tabuľky pripísali všetky tri body.

V Mníchove je od 19.45 h naplánovaný duel medzi Švajčiarskom a USA. Slováci v nedeľu10. novembra nastúpia už o 13.15 h proti Švajčiarom.

Nemecký pohár 2013 - sobota:

Nemecko - Slovensko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 6. M. Wolf (Plachta, Kettemer), 37. Daryl Boyle (Mauer, Schütz)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: 9. M. Wolf 5+DKZ za nebezpečnú hru vysokou hokejkou - 58. A. Šťastný 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner (SR), Jablukov - Erdle, Schelewski (všetci Nem.), 6000 divákov

Nemecko: Endras - Ankert, Schopper, J. Krueger, Ebner, Kohl, Kettemer, Daryl Boyle, Petermann - Mauer, Hager, Pietta - Barta, Ullmann, Maurer - Kink, Y. Seidenberg, Festerling - M. Wolf, Schütz, Plachta - od 8. min Röthke
Slovensko: Staňa - Sersen, Vydarený, Starosta, Mezei, Kudroč, Švarný, P. Mikuš - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Surový, Záborský - Špirko, Marcel Hossa, Tybor - L. Handlovský, A. Štastný, P. Zuzin



Slovenský tím nezačal zle a už v závere 1. min preveril Záborský pozornosť brankár Endrasa. Po hre v nerovnovážnom stave otvoril skóre v 6. min domáci kapitán Wolf, ktorý využil skutočnosť, že brankár Staňa mal zakrytý výhľad. O necelé tri minúty neskôr Wolf fauloval Bartoviča a od rozhodcov dostal trest do konca duelu za nebezpečnú hru s vysokou hokejkou. Ponúknutú päťminútovú presilovku Slováci nevyužili a nevypracovali si počas nej vyloženú šancu. V hre piatich proti piatim sa slovenské mužstvo síce usadilo v útočnom pásme, ale Endras nemusel riešiť zložité situácie.
V druhej časti sa v hre Slovenska objavilo množstvo nepresností, z ktorých pramenili fauly a presilové hry súpera. Pekné brejky predviedol krídelník Radoslav Tybor, no nedočkal sa gólového zakončenia. V 37. min sedeli na trestnej lavici Mezei so Švarným a obranca Daryl Boyle od modrej čiary trafil pravý horný roh Staňovej bránky - 2:0. Pokračovala však početná výhoda súpera o dvoch korčuliarov, pretože pred gólom fauloval Kudroč. Slováci sa však ubránili presilovke Nemcov.
Ani v III. tretine nebol tím SR veľmi nebezpečný a Endras sa príliš "nezapotil". Domáci hokejisti si bez väčších problémov ustrážili dvojgólové vedenie. V závere ešte dostal center Andrej Šťastný osobný trest za nešportové správanie.

Tabuľka:
1. Nemecko 2 1 0 1 0 4:3 4
2. Švajčiarsko 1 0 1 0 0 3:2 2
3 Slovensko 2 0 1 0 1 4:5 2
4. USA 1 0 0 1 0 3:4 1

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články