Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Highlighty NHL: Marián Hossa (34) zabezpečil Chicagu bod
Zdielať na

Highlighty NHL: Marián Hossa (34) zabezpečil Chicagu bod

Zdroj: sita, Hossa vs Calgary

CHICAGO / Gól slovenského útočníka Mariána Hossu z 56. min zabezpečil pre Chicago zisk aspoň bodu v nedeľňajšom stretnutí hokejovej NHL proti Calgary.

Flames napokon po presnom zásahu obrancu Krisa Russella v predĺžení vyhrali na ľade obhajcu Stanleyho pohára 3:2. Pri prvom štarte v NHL exceloval v bránke Calgary Švajčiar Reto Berra, ktorý mal 42 úspešných zákrokov. Marián Hossa odohral 20:26 min a prezentoval sa celkovo štyrmi streleckými pokusmi. Gól bol jeho šiestym v sezóne.

Hokejisti Ottawy prehrali už piate stretnutie za sebou, keď podľahli Dallasu na vlastnom ľade 3:4 po samostatných nájazdoch. Vyzeralo to, že prehrajú už v riadnom hracom čase, ale za stavu 2:3 necelých desať sekúnd pred koncom poslednej tretiny Bobby Ryan neveľmi vydarenou strelou, pri ktorej zlomil hokejku, vyrovnal. V predĺžení sa domácim zranil brankár Craig Anderson, keď naňho pri nájazde dopadol ruský krídelník Valerij Ničuškin. Tridsaťdvaročný americký gólman zostal nehybne ležať v bránkovisku, po zafixovaní hlavy a krku ho odniesli z ľadu na nosidlách. Bol však pri vedomí, divákom za potlesk postojačky poďakoval zdvihnutím palca ruky. Nahradil ho švédsky náhradník Robin Lehner, ktorého v penaltovom rozstrele prekonal kapitán Stars Jamie Benn, jediný úspešný strelec z nedeľňajších nájazdov v Canadian Tire Centre.

V prvom stretnutí v drese Minnesoty proti svojmu bývalému klubu New Jersey sa Zach Parise tešil z výhry 4:0. Postaral sa o ňu aj brankár Josh Harding, ktorý mal 19 úspešných pokusov a vychytal deviaty shutout kariéry. Švajčiar Nino Niederreiter nazbieral tri asistencie.

Výsledky stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Ottawa - Dallas 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 28. E. Karlsson (B. Ryan, Turris), 37. Spezza (Turris, E. Karlsson), 60. B. Ryan (M. Michálek, Spezza) - 18. Ray Whitney (Seguin, Chiasson), 21. Ničuškin (Dillon, Eakin), 44. Roussel, rozhodujúci sam. nájazd Benn



Chicago - Calgary 2:3 po predĺžení
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Góly: 27. P. Kane (Brookbank, Shaw), 56. MARIÁN HOSSA (P. Kane, Keith) - 28. Cammalleri (Wideman, Colborne), 43. Glencross (Butler, Stajan), 62. Russell (Glencross, Wideman)



Minnesota - New Jersey 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly: 14. Mikael Granlund (Niederreiter, Pominville), 28. T. Mitchell (Parise, R. Suter), 45. Heatley (Ballard, Niederreiter), 58. Pominville (Niederreiter)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články