Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Marinčin (21) rozhodol o výhre Edmontonu v Calgary
Zdielať na

Marinčin (21) rozhodol o výhre Edmontonu v Calgary

EDMONTON / Slovenský hokejista Martin Marinčin rozhodol o víťazstve Edmontonu Oilers v sobotňajšom prípravnom zápase pred novou sezónou NHL na ľade Calgary.

Dvadsaťjedenročný Košičan sa presadil strelou zápästím v 57. min. Oilers vyhrali v zrekonštruovanom Saddledome, ktorý postihli v závere júna veľké povodne, 3:2. Marinčin odohral 18:03 min a mal aj mínusový bod. Flames chceli vstúpiť do obnovenej haly víťazstvom, ale nepodarilo sa im to.

"Je neuveriteľné, že môžeme hrať v tejto hale pár týždňov po katastrofe," povedal na klubovom webe tréner Flames Bob Hartley.

Keďže oba tímy majú v kempoch ešte veľa hráčov, odohrali aj duel v Edmontone, kde zvíťazilo Calgary 6:5 po samostatných nájazdoch. Ani v jednom zápase v drese Oilers nenastúpil Martin Gernát a pravdepodobne ho čaká odchod z kempu. V Belleville v Ontariu vyhral Washington nad Winnipegom 4:3 po samostatných nájazdoch. Kapitán Capitals Alexander Ovečkin si v súboji s Benom Chiarotom poranil po zásahu súperovou hokejkou tvár. Rus na pár minút musel z duelu odstúpiť, ale neskôr do hry ešte zasiahol.

Výsledky prípravných zápasov pred novou sezónou NHL:

Winnipeg - Washington 3:4 po sam. nájazdoch (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0, 0:1)
Calgary - Edmonton 2:3 (0:1, 0:1, 2:1) - Martin Marinčin (EDM) 1+0
Edmonton - Calgary 5:6 po sam. nájazdoch (3:1, 2:1, 0:3 - 0:0, 0:1)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články