Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hokejisti začnú MS 2014 s Čechmi a Kanaďanmi
Zdielať na

Hokejisti začnú MS 2014 s Čechmi a Kanaďanmi

Zdroj: sita - Vújtek a hokejisti

MINSK / Slovenská hokejová reprezentácia začne účinkovanie na budúcoročných majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku v piatok 9. mája 2014 proti rivalom z Česka.

Súboj sa v hale Čižovka Arena začne o 19.45 h SELČ. Slováci budú mať náročný úvod šampionátu, na ktorom budú hrať v A-skupine. Už 24 hodín po prvom súboji na nich čaká duel s Kanadou. Po dni voľna nastúpia potom hokejisti SR proti Francúzsku, nasledovať budú súboje s Nórskom, Švédskom a Talianskom a v záverečný deň bojov v základných skupinách si 20. mája zmerajú sily s Dánmi.

Do štvrťfinále postúpia štyri najlepšie tímy zo základných skupín, v "béčku" budú Rusi, Fíni, Američania, Švajčiari, Kazachovia, Nemci, Lotyši a domáci Bielorusi. Na rozdiel od predchádzajúcich šampionátov sa vyraďovacia fáza bude hrať "krížovým" spôsobom, a nie v rámci základných skupín. Stretnutie o zlato je na programe v nedeľu 25. mája 2014 o 20.00 h SELČ v Minsk Arene.

Slováci v Čižovka Aréne

Program svetového šampionátu zverejnila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) vo štvrtok prostredníctvom webu turnaja. Čižovka Arena, v ktorej budú hrať Slováci, by mala mať kapacitu 9600 miest. V súčasnosti ju dokončujú a otvoria ju v novembri. Druhá Minsk Arena je už v prevádzke, je domovským stánkom tímu KHL Dinamo Minsk a má kapacitu 15-tisíc miest. Bielorusko bude prvýkrát hostiť seniorské MS, organizovalo už šampionát do osemnásť rokov. Domáci reprezentanti nastúpia na úvod turnaja, ktorý otvoria 9. mája súboje Francúzsko - Kanada a Švajčiarsko - Rusko, v rovnaký deň večer o 19.45 proti USA. Hráči Švédska začnú cestu za obhajobou titulu zo Štokholmu až v druhý hrací deň duelom s Dánmi. Celkovo figuruje v programe MS v Bielorusku 56 stretnutí. V závislosti od zápasu sa budú ceny vstupeniek na súboje základných skupín pohybovať od 6 do 50 eur, na vyraďovaciu fázu od 25 eur. Predpredaj lístkov sa začne koncom septembra a vstupenka bude pre jej držiteľa znamenať aj vstupné vízum do Bieloruska.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články