Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Slovan na záver po prestrelke zdolal HV 71
Zdielať na

Slovan na záver po prestrelke zdolal HV 71

Zdroj: sita, HC Slovan Bratislava v KHL

PIEŠŤANY / Hokejisti Slovana Bratislava zakončili svoje účinkovanie v základnej časti European Trophy víťazstvom 7:4 nad švédskym tímom HV 71 Jönköping.

Veľký podiel na úspechu mal kapitán slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Milan Bartovič, ktorý na zimnom štadióne v Piešťanoch zaznamenal hetrik.

Slovan je po nedeli lídrom Južnej divízie European Trophy a má nádej na štart na decembrovom finálovom turnaji Red Bulls Salute v Berlíne. Pred fínskym družstvom JYP Jyväskylä má trojbodový náskok, ale tím zo severu Európy ešte disponuje dvoma duelmi. Vzájomný súboj hovorí v prospech slovenského mužstva.

Slovan bol v Piešťanoch, kde sa hralo pre vyťaženosť bratislavskej Slovnaft arény, efektívny. Už v 40. sekunde otvoril po rýchlej akcii skóre piešťanský odchovanec Michel Miklík. HV 71 po viacerých možnostiach v polovici prvej tretiny vyrovnal, ale 15. min vrátil domácim vedenie Bartovič. Bratislavčania pridali v druhej dvadsaťminútovke štyri góly a rozhodli v nej o svojom víťazstve. Hostia síce v tretej tretine znížili na rozdiel dvoch gólov, ale hra vabank a dlhá power-play im úplne nevyšla a Bartovič v 57. min do prázdnej bránky skompletizoval hetrik i skóre duelu.

Zverencov Rostislava Čadu teraz už čakajú súboje v KHL, prvý odohrajú v piatok 6. septembra v Donecku.

Výsledok - European Trophy:

Slovan Bratislava - HV 71 7:4 (2:1, 4:1, 1:2)
Góly: 1. Miklík (Sersen, Bližňák), 15. Bartovič (Miklík, Bližňák), 25. Bartovič (Bližňák, Miklík), 28. T. Mikúš (R. Mráz, Kolena), 34. Mojžiš (Miklík, Škoula), 35. L. Hudáček (Sigalet, Kutlák), 57. Bartovič (Bližňák) - 11. Brithén (Bengtsson, Larsson), 33. Carlsson (Petrasek, Karlsson), 44. Sterling (Gagnon, Krog), 57. Sterling (Nilson, Holzapfel)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články