Skoro jasno
20°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Marcela Haščáka v Rige nechcú, skonči v Slovane?
Zdielať na

Marcela Haščáka v Rige nechcú, skonči v Slovane?

PRAHA / Marcel Haščák si vie predstaviť aj návrat do Košíc, nemal by asi na rozdiel od fanúšikov ani problém s pôsobením v Slovane.

Slovenský útočník Marcel Haščák si v novej sezóne neoblečie dres klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Dinamo Riga. Dvadsaťšesťročný krídelník, ktorý naposledy pôsobil v Košiciach, bol v metropole Lotyšska na skúške. S Dinamom sa predstavil na turnaji Prague Hockey Cup v českej metropole, v zápase proti Ufe aj skóroval. V piatok sa však dozvedel, že lotyšský účastník KHL ho neangažuje. "Okúsil som KHL a videl som, že na to mám, keď budem dobre trénovať. Riga podľa stanoviska klubu potrebuje hráča do prvej päťky, ktorý bude jasne vytŕčať,“ vyjadril sa pre web slovenskozijehokejom.sk Haščák.

Popradský rodák nepredĺžil po skončení sezóny 2012/2013 s "oceliarmi" zmluvu, pretože chcel skúsiť pôsobenie v zahraničí. Slovenský reprezentant mal pôvodne zamieriť do Vladivostoku, kde mu však angažmán napokon padol. Po neúspechu na skúške v Rige zatiaľ ďalšiu hokejovú budúcnosť nepozná. Všetko bude závisieť od jeho agenta, čo sa mu podarí vybaviť. Podľa vlastných slov si vie Haščák predstaviť aj návrat do Košíc, nemal by asi problém ani s pôsobením u slovenského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy. "Ale niektorí diváci určite. Viem, že na to mám, keď budem dobre trénovať. Skúsil som si to a chcem pokračovať aj naďalej v tomto smere. A keď to nevyjde v KHL, tak potom to budem skúšať niekde inde," dodal pre web slovenskozijehokejom.sk Marcel Haščák.