Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Alfredsson dal zbohom Ottawe, upísal sa Detroitu. Iginla medveďom
Zdielať na

Alfredsson dal zbohom Ottawe, upísal sa Detroitu. Iginla medveďom

DETROIT / Krátko po otvorení hráčskeho trhu v hokejovej NHL vybuchla pravdepodobne najväčšia bomba, švédsky útočník Daniel Alfredsson po sedemnástich sezónach opúšťa Ottawu a dohodol sa na kontrakte s Detroitom.

S vedením tímu z mesta motorov podpísal kontrakt na jeden rok na 5,5 milióna dolárov. Podľa webu TSN.ca kapitán Senators informoval už vo štvrtok svojho doterajšieho zamestnávateľa o rozhodnutí zmeniť dres. Alfredsson v 47 stretnutiach sezóny 2012/13 strelil desať gólov a pridal šestnásť asistencií. V play-off pridal desať bodov (4+6).

Rodák z Göteborgu strávil celú doterajšiu kariéru v Ottawe, v 1178 stretnutiach strelil 426 gólov a pridal 682 asistencií. Štyridsaťročného útočníka draftovali Senators v šiestom kole v roku 1994.

Jarome Iginla podpísal ročnú zmluvu s Bostonom

Skúsený hokejový útočník Jarome Iginla podpísal ročnú zmluvu s klubom kanadsko-americkej NHL Boston Bruins. Dlhoročný kapitán Calgary sa od konca marca pokúšal o zisk Stanleyho pohára v Pittsburghu, no Penguins v play-off stroskotali práve na Bostone. Iginlovi sa skončila po sezóne 2012/2013 zmluva, ktorú v roku 2008 podpísal s priemerným platom 7 miliónov dolárov za súťažný ročník.

Rekordér „plameňov“ Jarome Iginla v počte gólov (525), bodov (1095) i odohraných zápasov (1219) strávil v Calgary 15 sezón, počas ktorých sa stal dvakrát najlepším ligovým strelcom a raz najproduktívnejším hráčom súťaže. V NHL získal aj ďalšie individuálne ocenenia. Sedemkrát si zahral v Zápase hviezd, po skončení troch sezón sa dostal do prvého All-Star tímu ročníka a dvakrát sa stal olympijským víťazom.

Iginlu pôvodne do NHL draftoval v roku 1995 z 11. miesta Dallas, ale už o pár mesiacov ho Stars vymenili do Calgary za Joea Nieuwendyka. O Iginlovom príchode do Bostonu sa hovorilo už v závere marca, no vedenie Flames ho vtedy "vytrejdovalo" do Pittsburghu, za ktorý však absolvoval iba 28 zápasov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TASR

Súvisiace články