Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
NHL: Slováci nebodovali, Kindl dal ukážkový vlastný gól
Zdielať na

NHL: Slováci nebodovali, Kindl dal ukážkový vlastný gól

DETROIT / Hokejisti Chicaga potvrdili postavenie lídra NHL aj v nedeľu na ľade Detroitu, kde vyhrali vysoko 7:1. Pre zranenie v hornej časti tela chýbal v zostave Blackhawks slovenský krídelník Marián Hossa.

Chicago s veľkým divíznym rivalom neprehralo v tejto sezóne ani raz, nedeľňajší súboj mal najjednoznačnejší priebeh. Blackhawks viedli už 7:0, domáci dokázali skorigovať až 33 sekúnd pred záverom vďaka Emmertonovi. Detroit začal ako zo zlého sna, v 5. min bolo už 0:3. Tretí gól strelil ukážkovým bekhendovým blafákom za chrbát svojho brankára Jimmyho Howarda český obranca Red Wings Jakub Kindl. Presný zásah však pripísali Davovi Bollandovi, ktorý sa ako posledný z hráčov Blackhawks dotkol puku.

"Najmä v zápasoch, ktoré sa začínajú veľmi skoro v popoludňajších hodinách je dôležité, aby ste mali dobrý štart. Vytvorili sme si niekoľko možností a dali pár gólov a s pohodlným vedením to už bolo jednoduché," povedal Brandon Saad, ktorý skóroval dvakrát. "Dnes sme nehrali hokej, po ľade sme len lietali. Nikdy nie je dobré, ak dostanete rýchle góly," priznal obranca Red Wings Niklas Kronwall. Detroit nastúpil bez kapitána Henrika Zetterberga, ktorý mal po rozkorčuľovaní problémy v dolnej časti tela. V Joe Louis Arene oslavovali nedeľňajšie 85. narodeniny legendárneho Gordieho Howa.

Druhé čisté konto kariéry vychytal ruský brankár Bostonu Anton Chudobin, Bruins aj jeho zásluhou zdolali Buffalo 2:0. Oba tímy mali dlho problémy v koncovke, prvý gól dosiahol David Krejčí v 53. min. Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 23:36 min a bol druhým najvyťaženejším hráčom svojho tímu. Andrej Sekera z Buffala bol na ľade necelých 21 minút. Sabres prehrali štvrtýkrát v rade. "Dobi (prezývka Chudobina - pozn.) urobil na začiatku niekoľko skvelých zákrokov. Udržal nás v hre a potom to už bolo na nás," povedal útočník Bruins Milan Lucic. Brankár Sabres Ryan Miller nastúpil na 491. zápas kariéry v drese tohto tímu a vyrovnal klubový rekord v počte štartov Dominika Hašeka.

Philadelphia zdolala Washington 5:4 po predĺžení, keď Kimmo Timonen vyrovnával na 4:4 necelých 10 sekúnd pred koncom tretej tretiny a Ruslan Fedotenko sa presadil v nadstavenom čase. Flyers sa druhou výhrou za sebou priblížili k osmičke pre play-off na rozdiel dvoch bodov, momentálne sú dvanásti. Ak by nepostúpili do play-off, bolo by to len druhýkrát za 18 rokov. Pästnou výmenou so Stevom Oleksym zaujal najproduktívnejší hráč Flyers Jakub Voráček, ktorý chcel pomstiť zákrok na kapitána Clauda Girouxa. V pästnej výmene mal prevahu český útočník. "Bolo fajn vidieť, že zhodil rukavice. Nie je to uňho časté. Každý z nás je rád, že je s ami v kabíne," povedal Giroux.

Vďaka vydarenému marcu je na priečkach zaručujúcich play-off Columbus, ktorý ešte nedávno bol najhorším tímom súťaže. V nedeľu Blue Jackets zdolali 2:1 po predĺžení Anaheim a poskočili na 8. miesto Západnej konferencie. Ducks prehrali piatykrát z ostatných šiestich zápasov. Los Angeles vyhralo v Dallase 3:2, z posledných 14 vzájomných duelov na ľade Stars to bolo už jedenáste víťazstvo Kings. Päťzápasovú sériu s minimálne jedným kanadským bodom ukončil Jaromír Jágr.

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Detroit - Chicago 1:7 (0:3, 0:2, 1:2)
Góly: 60. Emmerton (Lashoff, B. Smith) - 3. Morin, 4. Saad (Michael Frolík, J. Toews), 5. Bolland, 24. J. Toews (Saad), 24. Saad (Hjalmarsson, J. Toews), 48. Bolland (Hayes, Rozsíval), 57. Leddy

Columbus - Anaheim 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Góly: 30. Brassard (Letestu, Prospal), 64. Letestu (Nikitin, Prout) - 46. Etem (Cogliano, Allen)

Philadelphia - Washington 5:4 po predĺžení
(2:1, 0:1, 2:2 - 1:0)
Góly: 11. Talbot (Rinaldo, Timonen), 15. Read (Giroux), 53. Giroux (Timonen, B. Schenn), 60. Timonen (Giroux, Simmonds), 62. Fedotenko (Timonen, Couturier) - 5. Nicklas Bäckström (Hillen, M. Johansson), 39. M. Green (Laich), 47. M. Johansson, 47. Ovečkin (J. Carlson, Brouwer)

Dallas - Los Angeles 2:3
(0:1, 1:0, 1:2)
Góly: 34. Jamie Benn (Goligoski), 52. Ray Whitney (Goligoski, D. Roy) - 1. J. Carter (M. Richards, Penner), 46. Richardson (Clifford), 47. Justin Williams (D. Brown, Vojnov)

Buffalo - Boston 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Góly: 53. Krejčí (Horton, Bartkowski), 56. Horton (Krejčí, Lucic)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Detroit-Chicago

Súvisiace články