Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Highlight: Na úvod baráže prekvapil Bardejov v Martine
Zdielať na

Highlight: Na úvod baráže prekvapil Bardejov v Martine

Zdroj: sita, Mountfield-Bardejov

MARTIN / Domácemu Mountfieldu v úvodnom stretnutí baráže ruže nekvitli, s Bardejovom prehrali na domácom ľade 1:2.

baráž o účasť v extralige 2013/2014 - prvý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

MHC Mountfield Martin - HC 46 Bardejov 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) - stav série: 0:1

Góly: 48. A. Novotný - 22. Dancsák (Stríž, Valchař), 37. Ščurko (T. Hričina, M. Tkáč)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefik, Stano - Snášel, R. Gavalier, 2900 divákov

Martin: Šúrek - A. Novotný, J. Perniš, R. Pukalovič ml., Zošiak, K. Grman, Tupý, Ejem, Dvořák - A. Themár, Fujerík, Michal Važan - T. Petruška, Vilkoits, Vaško - Korytko, M. Hollý, B. Rapáč - Hús, Dírer, Kolena
Bardejov: Andreanin - M. Krčula, M. Tkáč, D. Kramár, Valentín, Polaček, Mojdis, Šimo - Hajnik, Ľ. Sabol, Marcel Baláž - Halás, Ščurko, T. Hričina - Stríž, Dancsák, Valchař - M. Nagy, Belušár, Česelka

Obojstranne opatrná I. tretina úvodného barážového stretnutia nepriniesla veľa vzruchu pred oboma bránkami. Súperi pozorne bránili stredné pásmo, a tak striel bolo ako šafranu. O prvý strelecký pokus sa pričinil až v 7. min hosťujúci Valchař, jeho strelu však Šúrek vyrazil betónom. Zo strany domácich potom zaujala nenápadná strela Kolenu a pekná súhra prvej formácie, na ktorej konci stál Novotný.

V druhej tretine boli Bardejovčania jednoznačne lepším tímom. Vyšiel im úvod, keď v 22. min skončila v Šúrekovej sieti tečovaná Dancsákova strela a hostia išli prekvapujúco do vedenia. "Kosačky" potom inkasovaný gól prebral z kŕča. Martinčania zvýšili nasadenie a k vyrovnaniu boli blízko po Petruškovom teči Zošiakovej strely a Hollého nájazde. V 32. min sa ešte ocitol Rapáč sám pred Andreaninom, ale bardejovského brankára jeho zakončenie ani len nevystrašilo. V 37. min prišiel trest - druhý gólový moment hostí. Druhá formácia dostala domácich pod tlak a Ščurko prestrelil nezorientovaného Šúreka - 0:2.

Úvod tretej tretiny bol rušný. Najskôr odskočil Hajnikovi puk z hokejky pri jeho zakončení do odkrytej bránky a potom Novotný zblízka iba vyprášil Andreaninove betóny. V 48. min napriahol v presilovke spomenutý martinský kapitán spoza modrej čiary a tentoraz Andreanina prestrelil - 1:2. Bol to vôbec prvý Novotného gól v sezóne. Hostia potom prečkali tlak domácich, počas ktorého Andreanin podržal svoj tím. V 52. min ešte ušiel Ščurko, ale neprekvapil Šúreka. Martinčanom záverečný nápor už nepomohol, a tak sa z prvého víťazstva v sérii tešili Bardejovčania.

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Spokojný som iba s hrou mužstva v tretej tretine. Takto sme to chceli už od úvodu zápasu, ale po dlhej pauze sme sa ťažko dostávali do tempa. Museli sme sa adaptovať aj na hru súpera. Z prehry sa musíme poučiť a psychicky sa pripraviť na ďalší duel."
Anton Tomko (tréner Bardejova): "Sme spokojní, lebo sme vyhrali prvý zápas. Za výkon v prvých dvoch tretinách sme si zaslúžili víťazstvo. V prvej časti sme sa iba rozkorčuľovali, lebo sme mali dlhú cestu v nohách. V druhej tretine sme mali lepší pohyb a strelili sme dva, ako sa ukázalo, rozhodujúce góly. V tretej časti po kontaktnom góle Martina sme si už víťazstvo postrážili."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články