Polojasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Šatan už v tejto sezóne nebude hrať. Ani v reprezentácii
Zdielať na

Šatan už v tejto sezóne nebude hrať. Ani v reprezentácii

Zdroj: web, Hit Cháru na Šatana

Poranenie medzistavcovej platničky v oblasti dolnej časti krčnej chrbtice, ktoré Miroslavovi Šatanovi spôsobil zákrok Zdena Cháru v prvom vzájomnom zápase Lev – Slovan 3. novembra 2012 v Prahe, už s najväčšou pravdepodobnosťou neumožní Šatanovi v tejto sezóne zasiahnuť do zápasu.

Miroslav Šatan od svojho zranenia absolvoval viacero lekárskych vyšetrení a následnú liečbu. Žiaľ, konsolidácia poranenej platničky napriek časovému odstupu od úrazu neprebieha zatiaľ tak, aby mu umožnila bezpečný návrat na ľad v zápasovom zaťažení.

“Po konzultácii s poprednými odborníkmi v odbore spondylochirurgia (multidisciplinárny odbor, ktorý sa zaoberá operačnou liečbou chýb, úrazov a zmien v oblasti chrbtice, pozn. red.) na Slovensku aj v zahraničí sme dospeli k záveru, že je potrebné pokračovať v liečbe, ktorá okrem iného vyžaduje najmä elimináciu zaťaženia chrbtice,” povedal klubový lekár MUDr. Ján Grauzel.

Experti sa tiež zhodli na tom, že operačné riešenie zatiaľ nie je potrebné. Miroslav Šatan absolvuje v priebehu jedného mesiaca ďalšie kontrolné vyšetrenia, na základe ktorých bude možné prijať zhodnotenie jeho aktuálneho zdravotného stavu. Všetci veríme, že pokračovanie liečby Mira Šatana bude napredovať tak, aby sa Miro v lete mohol zapojiť do predsezónnej prípravy na olympijskú sezónu 2013/2014.