Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Highlighty: Nitra zostala v tomto roku neporazená
Zdielať na

Highlighty: Nitra zostala v tomto roku neporazená

Zdroj: sita, 37.kolo Tipsport extraligy Nitra-Trenčín

V 37. kole hokejovej Tipsport extraligy sme na Huste.tv sledovali šláger Zvolena s Košicami. Nitra zdolala Trenčín po nájazdoch a v tomto roku ešte neprehrala. A čo predvádzala Skalica v druhej tretine, to si musíte pozrieť v highlightoch...

HK 36 Skalica - HK Poprad 7:2 (0:1, 5:1, 2:0)

Góly: 23. Kutálek (Pálffy), 29. Lažo (Šátek, Stieler), 30. Holovič (Kutálek, R. Konečný), 36. R. Konečný (Pálffy, R. Školiak), 39. J. Jurík (Klejna), 50. R. Konečný (Kutálek, Pálffy), 54. Martin Sloboda (R. Školiak) - 8. R. Tomas (D. Buc), 40. Hvila (Vandas)

Vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše: Bobček (Skalica) 2+10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga - R. Návratek, P. Tvrdoň , 2067 divákov

Skalica: M. Lipovský - Vyrůbalík, I. Jankovič, L. Kozák, Bobček, Barák, Jaborník, M. Srnec, Gula - Pálffy, R. Školiak, Šátek - Lažo, Stieler, Martin Sloboda - Kutálek, Holovič, R. Konečný - J. Jurík, Timotej Šille, Klejna
Poprad: Westlund (od 39. Sedlačko) - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, Fabian, Špelda, M. Kurali, D. Brejčák - Vandas, Klouda, Hvila - R. Tomas, Balán, D. Buc - Gríger, Ľ. Vaic, Jabrocký - Matúš Paločko, S. Takáč, B. Rapáč

 

Hneď v prvej minúte sa v sľubnej šanci ocitol Pálffy, na opačnej strane neuspel Buc. Počas vylúčenia domáceho beka Bobčeka si hostia utvorili súvislý tlak, Suchý trafil iba žŕdku. V 8. min nechali Skaličania pred Lipovským voľného Tomasa , ktorý otvoril skóre duelu. Päť sekúnd pred koncom prvej tretiny minul puk pred prázdnou bránkou Kutálek.

V 23. min sa po peknej Pálffyho prihrávke presadil Kutálek. V polovici stretnutia sa domáci zásluhou dvoch gólov v priebehu jednej minúty ujali vedenia 3:1. Na 2:1 zvýšil Lažo, tretí gól pridal v neprehľadnej situácií Holovič. V 36. min sa pekným presilovkovým gólom prezentoval Konečný - 4:1. V závere tretiny vyhnal Westlunda z bránky piatym gólom domácich Jurík. Pol minúty pred koncom druhej časti znížil na rozdiel troch gólov Hvila.

V úvode tretej dvadsaťminútovky v presilovke štyroch na troch neprepálil Lipovského Tomas ani Jáchym. V 50. min sa strelou spomedzi kruhov presadil Konečný. O necelé štyri minúty uspel zoči-voči Sedláčkovi Sloboda a stanovil konečný výsledok na 7:2.

Svatopluk Kosík (asistent tréner Skalice): "Vstup do zápasu a celá prvá časť boli z našej strany zlé. Viazla kombinácia, chýbal dôraz. Od druhej tretiny sme zlepšili hru i pohyb, dali sme päť gólov a zaslúžene sme vyhrali a získali ďalšie tri body."

Milan Jančuška
(tréner Popradu): "S dnešným zápasom som veľmi nespokojný. Začali sme veľmi dobre, no druhá časť bola v našom podaní katastrofálna. Bolo tam veľa individuálnych a taktických chýb. Dostali sme päť gólov. Takú zlú tretinu z našej strany si nepamätám. Duel sa potom už len dohrával. Po stretnutí si všetko rozoberieme a vyvodíme z toho dôsledky."

MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 28. Kolena (Rusina) - 10. Peško (Chylo, A. Kolník), 20. Chylo (Peško, Škadra)
Vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: A. Themár (Martin) 5+DKZ za úder hlavou, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefík - Bogdaň, Rovenský, 650 divákov

Martin: Šúrek - Tupý, S. Hriňa, R. Pukalovič ml., Zošiak, Rusina, J. Perniš, M. Dvořák - Markovič, Vilkoits, Kolena - A. Themár, M. Hollý, T. Petruška - Kentoš, Fujerík, Dírer
Piešťany: J. Ondrejka - V. Urban, Drgoň, Škadra, R. Filip, Brňák, Cuník, Bučka, A. Kolník - T. Melichárek, V. Nemec, Šišovský - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - S. Saliji, Mertel, Stupka - Haring, Peško, Chylo

Martinčania nastúpili pred historicky najnižšou návštevou v Turci iba so 16 korčuliarmi. Oklieštená zostava "kosačiek" v prvej tretine nestačila na hokejovejších hostí. Martinský brankár prvýkrát kapituloval v 10. min z hokejky Peška. Domácim svitla šanca na vyrovnanie počas 146-sekundovej presilovky piatich na troch, ale naplno sa prejavila ich strelecká nemohúcnosť. Tridsaťosem sekúnd pred prvým klaksónom sa po chybe Zošiaka zmocnil puku Chylo a s prehľadom zabezpečil hosťom dvojgólový náskok.

V druhej tretine zacítili domáci svoju príležitosť. V 28. min po spolupráci mladíkov zo slovenskej "dvadsiatky" domáci znížili. Rusina našiel Kolenu a ten si strelou do prázdnej bránky otvoril strelecký účet v Martine. V 33. min boli domáci kúsok od vyrovnania. Puk z Vilkoitsovej hokejky iba opečiatkoval hornú žŕdku. Ondrejka sa potom vyznamenal aj pri Themárovej strele. Na konci druhej časti hry hrali hostia štvorminútovú presilovku, roztočili kolotoč pred Šúrekom, ale martinský gólman podržal svoje mužstvo. V záverečných sekundách prečítal Vilkoits zlú Ondrejkovu rozohrávku, ale svoj nájazd nepremenil na gól.

Aj v tretej tretine sa domáci tlačili pred Ondrejkovu bránku. Snaha "kosačiek" o vyrovnanie bola enormná, ale vo finálnej fáze im chýbal moment prekvapenia. Hostia dobre zahrali presilovku v 51. min, ale nepridali gólovú poistku. V 54. min mal na hokejke vyrovnanie Petruška, ale Ondrejka podržal piešťanský tím.

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "V stredu sme dávali dohromady nový tím a to sa prejavilo v prvej tretine. Hráči si musia na seba zvyknúť, musia sa zohrať, lebo tá nezohratosť sa najviac prejavila v našej dlhej presilovke piatich proti trom, v ktorej sme nestrelili ani gól. Napriek tomu, že sme prehrali, chcem poďakovať mužstvu za výkon, ktorým sme sa predviedli v druhej a tretej tretine. Škoda, že sme nezískali bod, lebo sme si ho určite zaslúžili."

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Martin nám vôbec nesedí ako súper. Upozorňovali sme hráčov, že aj keď im v zostave chýba veľa hokejistov, čaká nás náročný zápas. V prvej tretine to bolo z našej strany dobré, išli sme do vedenia a aj sme sa úspešne ubránili v oslabení o dvoch hráčov. Naopak, pred záverom prvej tretiny sme pridali ešte jeden gól. Potom sme však nepochopiteľne poľavili. Martin bol už lepším mužstvom a keď znížil, báli sme sa až do konca o výsledok. Zápas si určite rozoberieme, lebo v ďalších kolách nemusíme získať za takýto výkon tri body."

MsHK DOXXbet Žilina - HC'05 Banská Bystrica 6:1 (0:0, 3:1, 3:0)

Góly: 21. Drevenák (R. Krajči, I. Rúfus), 28. V. Škoda (T. Varga), 29. T. Varga (Richard Huna, Róbert Huna), 49. T. Troliga (Drevenák, R. Krajči), 53. M. Kokavec (Valášek, T. Troliga), 58. M. Kokavec (T. Troliga, T. Staňo) - 37. Novajovský (Češík)
Vylúčení: 9:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - M. Korba, P. Korba, 1204 divákov

Žilina: Žigárdy - Harant, D. Devečka, I. Rúfus, Brčko, J. Dlouhý, Leško, Drábek, T. Staňo - Richard Huna, Róbert Huna, T. Varga - Drevenák, V. Škoda, R. Krajči - M. Kokavec, T. Troliga, Valášek - K. Jass, O. Ďuriš, T. Sýkora
Banská Bystrica: Dzubina - Bambúch, M. Richter, Novajovský, Kubka, Biro, J. Predajniansky, Styk, Ketner - Ján Sýkora, Heizer, Juraj Sýkora - Danton, Češík, M. Hudec - B. Jankovič, T. Zigo, Marcinek - P. Kopecký, Petro, Lamper



Úvod stretnutia mal len priemernú úroveň. Domáci mali trochu navrch, ale strely Vargu v 2. min a Drevenáka v 8. min sa neujali. V polovici tretiny mali domáci prevahu piatich proti trom, ale bez úspechu. V presilovkách sa nedarilo ani Banskobystričanom.

Góly padali až v druhej tretine. Najskôr v 21. min Drevenák z pravej strany prekonal Dzubinu. O sedem minút neskôr Škoda zvýšil na 2:0. O chvíľu nato Varga po prihrávke Richarda Hunu upravil na 3:0. Hosťom sa podarilo skorigovať stav v 37. min, keď Novajovský už po troch sekundách potrestal vylúčenie Dlouhého.

V úvode záverečnej časti hry mohli hostia znížiť pri vylúčení Rúfusa a Troligu, ale domáci gólman Žigárdy bol pozorný. V 49. min Drevenák presne našiel pred bránkou Troligu a Žilina viedla opäť rozdielom troch gólov. O štyri minúty neskôr tretia formácia domácich založila rýchly protiútok, na jeho konci bola presná strela Kokavca - 5:1. Ten istý hráč strelil záverečný gól zápasu v 58. min, keď strelou z bezprostrednej blízkosti nedal šancu Dzubinovi.

Slavomír Chlebec (tréner Žiliny): "V prvej tretine to nebol z našej strany pekný hokej. Početnú výhodu, ktorú sme mali, sme nevyužili. Hráčom sme v kabíne dohovorili. Od druhej tretiny sme sa upokojili a výsledkom boli tri góly v sieti hostí. Škoda len toho jedného inkasovaného. V tretej tretine sme súpera dostali pod tlak a pridali ďalšie tri góly. Aj v tomto zápase nás podržal brankár Žigárdy. Teší ma produktivita všetkých formácií. Verím, že takto budeme pokračovať aj naďalej."

Vladimír Országh
(tréner Banskej Bystrice): "Uvedomovali sme si dôležitosť dnešného zápasu. V prvej tretine sme ubránili niekoľko oslabení, najmä v početnej prevahe o dvoch hráčov. V druhej tretine sme inkasovali dva góly po chybách v obrane. Hrali sme málo agresívne. Za stavu 3:0 pre domácich sme sa spamätali a začali sme aj my trochu hrať. Mali sme niekoľko svetlých momentov, ale to bolo málo. Keď sme inkasovali štvrtý gól, zápas sa už iba dohrával. Nie som spokojný s herným prejavom, agresivitou nášho mužstva ani výsledkom."

HK Nitra - Dukla Trenčín 1:0 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)

Rozhodujúci sam. nájazd: P. König
Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše M. Kováčik (Nitra) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin - Gajan, Tornay, 2659 divákov

Nitra: M. Laco - Ordzovenský, Rais, Nádašdi, P. König, Vosátko, Trefný, F. Kuzma - Pupák, E. Piatak, M. Kováčik - R. Tománek, Stümpel, Martin Segľa - Kmeč, Podstavek, Hrnka - M. Bača, Bene, Kadura
Trenčín: A. Nagy - T. Bokroš, Vizváry, Pozník, E. Bagin, E. Bednár, Habšuda, Nemčík, Broska - Jakub Gašparovič, O. Rusnák, Pardavý st. - Sojčík, Lelkeš, O. Mikula - Otčenáš, T. Klíma, Marosz - Martin Filo, F. Nemček, Jakúbek.

 

Skóre mohol otvoriť v 3. min Kadura, ale v dobrej pozícii netrafil bránku. V polovici prvej časti tvrdo strieľal Nádašdi, ale Nagy svoj tím podržal. O dve minúty na to nevyužil chybu v nitrianskej obrane Lelkeš, ktorého šancu zmaril brankár Nitry. Mužstvá si počas celého zápasu dávali pozor na obranu a gólových príležitostí veľa nebolo.

V 22. min sa už Nitrania radovali z gólu, ale predčasne. Segľovu strelu si hlavný rozhodca overil s kolegom pri videu a po krátkej porade rozpažil ruky. Duelu nechýbalo nasadenie. Veľkú šancu mal v závere druhej časti domáci Stümpel, no jeho pokus spomedzi kruhov zneškodnil brankár Nagy.

Ani v treťom dejstve nebol obraz hry iný. Dominovala skôr bojovnosť a spoľahliví brankári. V 49. min mohol otvoriť skóre Pardavý, ale ani jemu sa to po krátkom úniku nepodarilo. Bezgólový stav vydržal nielen po 60 minútach, ale aj po
päťminútovom predĺžení. V ňom si žiadne z mužstiev neutvorilo veľkú príležitosť a o víťazovi rozhodli samostatné nájazdy. V nich sa efektným zakončením prezentoval hosťujúci Marosz, no po Tománkovom vyrovnaní premenil ten rozhodujúci König.

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "Napriek tomu, že sme nastúpili v oklieštenej zostave, sme chceli získať tri body. Sotva sa nám to však mohlo podariť, keďže sme nestrelili gól v základnej hracej dobe. V prvých dvoch tretinách sme mali nejaké šance na získanie vedenia, no nepodarilo sa nám to. Trenčín bol v zápase aktívnejší, no aj my sme mali príležitosti na skórovanie. V nájazdoch sa nám zvykne dariť, aj tentoraz sme si verili a vyšlo nám to."

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "V zápase sme nevyužili niekoľko šancí. Chýbalo nám aj viac šťastia. Chlapci podali dobrý výkon a bod sa nám môže máliť."

HKM Zvolen - HC Košice 4:3 po sam. nájazdoch (1:1, 0:2, 2:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 4. Podkonický (Puliš, P. Hraško), 42. Podkonický (Michal Chovan, Brabenec), 52. Škvaridlo (J. Mucha), rozhodujúci sam. nájazd: L. Jurík - 5. Jokeľ (Matis, Štrbák), 25. R. Jenčík (Marek Slovák, Š. Novotný), 27. Š. Novotný
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - R. Bednár, Gavalier, 2552 divákov

Zvolen: M. Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga - Síkela, Ľ. Zuzin, Čanky
Košice: Hylák - Šeda, Cebák, Štrbák, Kolba, Macejko, Michal Novák - P. Svitana, Pašek, Marcel Haščák - R. Jenčík, Marek Slovák, Š. Novotný - Matis, T. Marcinko, Jokeľ - Boltun, Matúš Chovan, Hinďoš

 

V šlágri kola sa bolo od začiatku na čo pozerať. Obidva tímy vyrukovali s útočným hokejom a už po necelých štyroch minútach sa diváci tešili z prvého gólu. Tesne po návrate vylúčeného Kolbu na ľad bol na konci rýchlej zvolenskej kombinácie Podkonický, ktorý zakončil zblízka do odkrytej košickej bránky. Už po 38 sekundách však bolo vyrovnané. Jokeľ vyslal puk na Šimka z diaľky od mantinelu a ten sa nečakane zatrepotal v sieti - 1:1. Gólom povzbudení hostia potom prevzali iniciatívu a niekoľkokrát poriadne podkúrili obrane HKm. V tutovke sa nepresadil Jenčík a zblízka nenamieril do siete ani Jokeľ. Domáci mali najväčšie šance pri presilovke 4:3, ani jedna z množstva striel však neskončila za Hylákovým chrbtom. Naopak Košice mohli ísť do vedenia v 16. min, Jenčík vo výbornej pozícii však nastrelil iba Šimkove chrániče.

"Východniari" pohrozili aj v úvode druhej tretiny, keď gólovú strelu Cebáka parádne zlikvidoval zvolenský gólman. Nasledovali tri sľubné nepremenené príležitosti domácich v podaní Milana Juríka, Ďalogu a Lukáša Juríka, a potom prišiel v 25. min košický trest. Jenčík si nakorčuľoval z ľavej strany a podarilo sa mu nájsť medzeru medzi žŕdkou a Šimkom - 1.2. O dve minúty neskôr urobili domáci chybu v strednom pásme, Novotný sa dostal do sólového nájazdu a rutinérskym blafákom zvýšil na 3:1. Hráčom lídra veľmi nepomohol ani oddychový čas, boli očividne zaskočení a navyše sa im zranil obranca Hraško. Hostia si vypracovali viacero ďalších šancí a len vďaka výbornému Šimkovi nenarástlo skóre ešte viac v ich neprospech.

Zvolenčania sa dokázali vrátiť do zápasu hneď v úvode tretej tretiny. Počas presilovky sa šikovným tečom predviedol Podkonický a kontaktný gól úplne zmenil pomer síl na ľade. V 48. min prihral Brabenec do vyloženej šance Podkonickému, tomu sa však zaplietol puk medzi korčule a odmietol tak ponuku na hetrik. Hráči HKm sa však predsa len dočkali vyrovnania. V 52. min počas ďalšej zvolenskej presilovky poslal Škvaridlo zadovku až spoza bránkovej čiary a Hylák si zrazil puk do siete. Urputný súboj gradoval. V 57. min poslal Jenčík puk milimetre od pravej Šimkovej žŕdky, vzápätí spálil tutovku L. Jurík, keď sám pred Hylákom netrafil puk.

Duel dospel do predĺženia, ktoré napriek viacerým sľubným streleckým pokusom predovšetkým v podaní domácich hráčov nerozhodlo o víťazovi. V samostatných nájazdoch sa postaral o dva body pre Zvolen Lukáš Jurík.

 Peter Mikula (tréner Zvolena): "Bol zo zápas plný paradoxov. Začali sme dobre, potom sme súpera postavili na nohy. Košičania boli najmä v druhej tretine jasne lepší. Ich vedenie 3:1 bolo pre nás ešte prijateľné. V tretej tretine sme hrali vabank, dostali sme súpera pod tlak a podarilo sa nám zužitkovať presilovky. Mužstvo ukázalo charakter."

Milan Staš (tréner Košíc): "Na prvý gól domácich sme dokázali veľmi rýchlo odpovedať. Najmä druhá tretina bola podľa našich predstáv. Dostali sme sa do dvojgólového vedenia, žiaľ, v tretej tretine dal súper kontaktný gól. My sme sa zamerali na obranu a naše chyby rozhodli o tom, že súper vyrovnal. V nájazdoch sme nedali ani gól, takže sme si nezaslúžili siahnuť na druhý bod. V hre 5 na 5 sme však boli lepším tímom."