Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pre Lužu (18) MS skončili, jeho kat Camara bez trestu
Zdielať na

Pre Lužu (18) MS skončili, jeho kat Camara bez trestu

Disciplinárna komisia svetového šampionátu hokejistov do 20 rokov v Ufe potrestala zastavením činnosti na jeden zápas Čecha Matěja Berana a Kanaďana J.C. Lipona.

Český útočník dostal trest za nebezpečný krosček na Fína Joela Armia v tretej tretine piatkového zápasu. Disciplinárna komisia posúdila situáciu na videu a zároveň si vypočula názor hráča, aby napokon rozhodla o treste. Beran vynechá nedeľňajší duel Čechov s Lotyšmi.

Kanaďan Lipon pyká za faul na Slováka Tomáša Mikúša v prvej tretine piatkového súboja. V 14. min napadol súpera do oblasti hlavy a krku. Disciplinárna komisia usúdila, že Lipon nechcel Mikúša zraniť, ale jeho lakeť bol nebezpečne vysoko a protihárovič mohol spôsobiť vážnejšie následky. Lipon vynechá duel s USA. Bez dodatočného trestu vyviazol za zákrok na Patrika Lužu ďalší Kanaďan Anthony Camara. Slovák utrpel zranenie hlavy a na šampionáte si nezahrá po tvrdom ataku pri mantineli. Camara v zápase predčasne dohral, ale v ďalšom priebehu majstrovstiev sveta juniorov môže pokračovať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články