Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
NHL: Liga dala NHLPA nový návrh kolektívnej zmluvy
Zdielať na

NHL: Liga dala NHLPA nový návrh kolektívnej zmluvy

Zdroj: sita, Bettman s Dalym

Vedenie hokejovej NHL sa snaží prelomiť patový stav a predložilo hráčom na posúdenie nové znenie kolektívnej zmluvy, bez ktorej nie je možné začať sezónu.

Výluka v NHL trvá už 104 dní. Podľa hráča, ktorý chce zostať v anonymite, ponúkla NHL odborovej organizácii NHLPA modifikovanú zmluvu, v ktorej ustúpila v niektorých kľúčových bodoch. Maximálna dĺžka hráčskych kontraktov by podľa najnovšieho návrhu mala byť namiesto pôvodne ponúkaných piatich rokov šesť a sedem v prípade, že hokejista predlžuje dohodu s doterajším klubom. NHL navrhla aj komplikovaný systém výplat pre hráčov na kompenzovanie strát v prípade zníženia podielu z ligových príjmov. Stále však platí 60-miliónový platový strop pre jednotlivé kluby na sezónu 2013/2014.

Zástupca komisára NHL Bill Daly nechcel podanie návrhu pre TSN potvrdiť. Predstavitelia ligy a NHLPA v ostatných dňoch nerokovali a na piatok či na víkend nie je plánovaná žiadna schôdzka. Obe strany deklarujú, že sú pripravené sadnúť si kedykoľvek za rokovací stôl. NHLPA podľa nemenovaného hráča posledný návrh posudzuje a vyjadrí sa k nemu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články