Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Highlighty: Lintner priviedol Trenčín dvomi gólmi k víťazstvu nad Skalicou
Zdielať na

Highlighty: Lintner priviedol Trenčín dvomi gólmi k víťazstvu nad Skalicou

Po reprezentačnej prestávke sme na HUSTE.tv sledovali 30. kolo hokejovej Tipsport extraligy.

HK Poprad - HKM Zvolen 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Góly: 4. Puliš (J. Mucha), 30. L. Jurík (Puliš, J. Mucha), 38. L. Pokovič, 42. Puliš (L. Jurík, Michal Chovan)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Zvrškovec, Miroslav Valach, 1421 divákov

Poprad: Westlund - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, Jáchym, Špelda, M. Kurali, Fabian, D. Kramár - Vandas, Ľ. Vaic, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - S. Takáč, Koskinen, Jabrocký - Matúš Paločko, Gríger, Gápa
Zvolen: M. Šimko - P. Hraško, Výborný, Ťavoda, J. Mucha, Pichnarčík, L. Pokovič, M. Šiška - Síkela, Brabenec, Podkonický - Sucharda, L. Jurík, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Martin Ďaloga - Čanky, P. Fekiač, Méry

Po nenápadnom úvode Mucha nahodil puk pred Westlunda, v chaotickej situácii sa najlepšie zorientoval Puliš a poslal Zvolen do vedenia. Hlavný arbiter J. Konc musel konzultovať gól na videu, puk sa však ocitol za bránkovou čiarou. Vedúci tím tabuľky mohol v 8. min zvýšiť svoje vedenie, to by však Michal Chovan nesmel v rozhodujúcej chvíli zlyhať v koncovke. Poprad odpovedal nájazdom Hvilu, jeho strele však chýbali milimetre.

Do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie Zvolenčania, no ich útočné chúťky na chvíľu zastavilo vylúčenie brankára Šimka pre úmyselné posunutie bránky. K slovu sa v presilovke dostal Poprad, ale Šimko postupne zlikvidoval šance Suchého, Buca aj Koskinena. Keď si "kamzíci" vylámali zuby na zvolenskom gólmanovi, prišiel trest. Zápas sa lámal do svojej druhej polovice: vtedy vystrelil Puliš a na dorážku číhal pripravený L. Jurík - 0:2. Poprad sa dokázal vyhecovať, zvýšil svoju aktivitu a vo zvolenskej obrane spôsoboval obrovské zmätky. V koncovke však domáci hokejisti zlyhali. Dve minúty pred odchodom do kabín popradský obranca Špelda veľkou chybou vyzval Pokoviča na tretí gól - 0:3.

Ani v tretej časti sa obraz hry nezmenil. Zvolen dokumentoval svoju pohodu hneď po 129 sekundách hry: Jurík unikol, posunul puk Pulišovi a ten šikovným blafákom stanovil už na hrozivých 4:0 pre hostí. Popradčania sa snažili výsledok aspoň skorigovať, v koncovke však boli bezradní. V 50. min neuspel ani Vandas, Zvolenčania boli vzadu veľmi obetaví. Zápas sa v ďalšom priebehu už len dohrával, hostia si bez problémov udržali náskok a pripravili "kamzíkom" už tretiu prehru doma v rade.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Nie som spokojný s výkonom ani s výsledkom. Naša efektivita bola veľmi slabá. Dnes sme si vypili kalich horkosti až do dna, a to sa musí otočiť o 360 stupňov. Každý hráč musí začať od seba a v nasledujúcom zápase to musí vyzerať úplne inak."
Peter Mikula (tréner Zvolena): "Podali sme kompaktný a tímový výkon, ktorý vyplýval aj z toho, že sme dobre bránili stredné pásmo. Pri našej maródke sme mali z tohto zápasu trochu obavy. Hrali sme pozorne v defenzíve a pritom efektívne, náš výkon bol veľmi kvalitný."

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 38. Valášek (J. Dlouhý, M. Drevenák), 49. T. Varga (Valášek, J. Dlouhý) - 25. Pupák (Kmeč, Hrnka), 35. Mašlonka (E. Piatak, Jokila), rozhodujúci sam. nájazd Jokila
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Gajan, Snášel, 1165 divákov

Žilina: Žigárdy - I. Rúfus, D. Devečka, Brcko, Drábek, J. Dlouhý, Leško - Richard Huna, Róbert Huna, V. Škoda - M. Kokavec, T. Troliga, R. Krajči - Drevenák, Valášek, T. Varga - T. Sýkora, J. Mihálik, K. Jass
Nitra: M. Laco - Ordzovenský, Rais, Nádašdi, P. König, F. Kuzma, Vosátko, Trefný, Bene - Jokila, Hamrák, Mašlonka - R. Tománek, Stümpel, M. Kováčik - Podstavek, E. Piatak, Martin Segľa - Kmeč, Hrnka, Pupák

V úvodných minútach súboja posledného tímu s druhým v tabuľke diváci nevideli príťažlivý hokej. Prvú príležitosť mal v 4. min domáci Krajči, ale váhal so strelou. V 7. min sa center prvého útoku Róbert Huna už tešil z gólu, ale M. Laco bol proti. O minútu neskôr kapitán Miroslav Kováčik vyskúšal domáceho Žigárdyho, stav sa však nemenil. V 13. min unikol zo stredu hracej plochy Róbert Huna, ale Marek Laco jeho strelu kryl. O tri minúty neskôr mohol streliť úvodný gól Tománek, no Žigárdy bol pripravený.

Úvod druhej tretiny mali lepší Žilinčania. Bol tu však Stümpel, ktorý v 22. min vypálil, ale domáci gólman bravúrne chytil. V protiútoku sa nepresadil žilinský Drevenák. V 25. min skončil puk najskôr na vonkajšej sieti domáceho brankára, ale spätnú Piatakovu prihrávku Pupák poslal prvýkrát za Žigárdyho chrbát - 0:1. V 28. min bolo horúco pred nitrianskou bránkou a vzápätí pred žilinskou. V 33. min bol vylúčený domáci Drábek, keď sa však vrátil na ľadovú plochu, Mašlonka využil zaváhanie domácej obrany a zvýšil na 2:0. Hráči Nitry mohli zvýšiť pri vylúčení Vosátka, keď Tománek korčuľoval sám na Žigárdyho, no ten zneškodnil jeho strelu. Žilinčania sa presadili dve minúty pred koncom druhej tretiny, keď po jednoduchej akcii Valášek strelil kontaktný gól. V záverečných sekundách mal vyrovnanie na hokejke Róbert Huna, ale šťastie mu nebolo naklonené.

V úvode tretej tretiny mohla Nitra definitívne rozhodnúť o svojom víťazstve pri vylúčení domáceho Rúfusa. Najväčšiu príležitosť však nepremenil Kováčik. V 49. min domáci založili jednoduchý útok a Varga poľahky zasunul puk druhýkrát za Lacov chrbát - 2:2. V 52. min Nitra dala gól, ale hlavný rozhodca ho neuznal pre hru brankára bez masky. V závere tretiny mali dobré príležitosti domáci Krajči a Róbert Huna na jednej strane a hosťujúci Kmeč na druhej strane. Svoje šance však nevyužili, a tak sa zápas posunul do predĺženia.

V nadstavenej päťminútovke mohli rozhodnúť domáci Róbert Huna, či v 65. min hosťujúci Rais, ale ani jednému z nich sa nepodarilo skórovať. V samostatných nájazdoch sa rozhodovalo až v piatej sérii, úspešný bol Nitran Jokila.

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Prvú tretinu sme sa väčšinou bránili, bolo to bez šancí. Mali sme smolu, že sa nám v závere tretiny zranil obranca a naša defenzíva sa rozpadla. Chcem pochváliť hráčov, že za nepriaznivého stavu 0:2, keď nás podržal brankár Žigárdy, sme výsledok dotiahli do remízy 2:2. V presilovkách, podobne aj v samostatných nájazdoch, sme nemali šťastie, to sa usmialo na súpera."
Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "V prvých dvadsiatich minútach to bolo jednoznačne zlé z našej strany i zo strany súpera. Potom sme sa rozohrali a išli do vedenia 2:0. Mali sme šance na ďalšie góly, tie sme však nevyužili. Domácim sa v závere podarilo vyrovnať. Ďalší bod sme získali až pri samostatných nájazdoch, ale myslím si, že pri solídnejšom výkone sme mohli dnes získať všetky tri body."

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 4:3 (3:2, 1:1, 0:0)

Góly: 4. Sojčík (Tybor, Lelkeš), 13. Lintner (Jakub Gašparovič), 19. Tybor, 33. Lintner (Jakub Gašparovič, Tybor) - 2. Lažo (Stieler), 15. Pálffy, 26. Lažo (R. Školiak, Pálffy)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše Otčenáš (Trenčín) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolín - R. Gavalier, Tornay, 1290 divákov

Trenčín: Kristín - T. Bokroš, Imrich, Pozník, Lintner, J. Koma, E. Bednár, Vizváry - Tybor, Lelkeš, Sojčík - Marosz, Otčenáš, Jakub Gašparovič - O. Mikula, F. Nemček, T. Klíma - Jakúbek, Broska, Martin Filo - od 21. min O. Rusnák
Skalica: M. Lipovský - Vyrúbalík, I. Jankovič, Bobček, Gula, Jaborník, Barák, Mikeska - Pálffy, R. Školiak, Šátek - Lažo, Martin Sloboda, Stieler - Kutálek, Holovič, R. Konečný - J. Jurík, Klejna, Timotej Šille

Zápas mal hektický úvod. Už v 1. min domáci Tybor nepremenil trestné strieľanie a o ďalších 14 sekúnd hosťujúci Lažo otvoril skóre. Trenčín však už vo 4. min vyrovnal, pretože Sojčík zblízka bekhendom z prvej trafil pod hornú žŕdku. V 13. min zužitkoval Lintner prihrávku spoza bránky a prestrelil brankára. Domácim tento náskok však dlho nevydržal. Už o dve minúty neskôr Pálffy lišiacky vypichol puk súperovým zadákom na modrej čiare, všetkým ušiel a svoje sólo zakončil vyrovnávajúcim gólom. Ešte do prvej prestávky však Trenčín opäť viedol: v 19. min odrazený puk poslal Tybor spomedzi kruhov nekompromisne do bránky - 3:2.

Hra bola obojstranne bojovná a gólostroj sa nezasekol ani v druhej tretine. V 26. min perfektnú presilovkovú kombináciu hosti zakončil Lažo, takže sa začínalo prakticky odznova. V polovici stretnutia mali domáci k dispozícii takmer minútovú početnú výhodu o dvoch hráčov a v 33. min ju aj využili, keď kombinačnú akciu korunoval Lintner tvrdou strelou z ľavého kruhu do odkrytej bránky - 4:3. Zaujímavá hra sa prelievala na obidve strany a pred bránkami bolo často rušno.

V treťom dejstve sa Trenčín sústredil predovšetkým na kontrolu svojho tesného náskoku a s výnimkou niektorých momentov súpera príliš nepúšťal k ohrozeniu jeho bránky. Skalica sa však až do konca zápasu nevzdávala. V závere hrali hostia dve presilovky a takmer minútu aj bez brankára, ale na body už nedosiahli.

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Uvedomovali sme si dôležitosť tohto zápasu a vstúpili sme doň až príliž premotivovaní. Hneď v úvodných sekundách sme nedokázali využiť trestné strieľanie. Prvá tretina bola herne zaujímavá. Počas celého duelu sa hral útočný hokej, stretnutie bolo dramatické až do samého konca. Napokon sa nám podarilo vydrieť tri body, chlapcov však môžem pochváliť za bojovný výkon."
Martin Pešout (tréner Skalice): "Na tento zápas sme prišli výrazne oslabení v obranných radoch a v prvej tretine súper dokázal využiť okienka v našej defenzíve. Od druhej tretiny sme však už začali hrať lepšie. Náš výkon výrazne vygradoval v záverečnej časti, nedokázali sme však premieňať naše šance. Možno rozhodlo aj to, že keď Trenčania dostali možnosť zahrávať trestne strieľanie, my sme takúto možnosť nedostali."

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Gól: 32. H. Ručkay (J. Ručkay), 48. Šišovský
Vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Štefik - Kalina, Smrek, 2008 divákov 

Piešťany: Tomek - V. Urban, Drgoň, R. Filip, Škadra, Cuník, A. Kolník, Bučka, A. Hruška - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Stupka, Mertel, Šišovský
Košice: Hylák - M. Takáč, Cebák, Štrbák, Kolba, Šeda, Michal Novák, M. Macejko, Martin Chovan - R. Jenčík, Bulík, P. Svitana - Matúš Chovan, Marek Slovák, Š. Novotný - Hinďoš, Pašek, Jokeľ - Mlynarovič, Boltun, O. Gmitter

Vo vyrovnanej prvej tretine sa do prvej šance dostali hokejisti Piešťan, ale Henrich Ručkay neotvoril skóre stretnutia. V 6. min mohlo zahrmieť na oboch stranách, domáci Chylo však svoju šancu nevyužil a protiútok nezakončil úspešne ani Pašek. O desať minút neskôr sa do obrovskej príležitosti dostal Košičan Jokeľ, ale sám pred Tomekom netrafil bránku. Tesne pred prvým klaksónom ešte Šišovský zabojoval a získal puk, no svoju peknú individuálnu akciu nezakončil gólom.

V prvej polovici druhého dejstva sa väčšinou hralo v strednom pásme, bez vylúčení a v rýchlom tempe. K prvému vzruchu prišlo až v 30. min, ale Boltun nepremenil svoje sólo. O dve minúty neskôr rozjasala domácich priaznivcov bratská dvojica Ručkayovcov: Jakub potiahol puk do obranného pásma Košíc, prenechal ho bratovi Henrichovi, a ten švihom prekonal košického gólmana. V 36. min sa ukážkovým "semaforom" prezentoval domáci brankár Tomek, keď zastavil Svitanovu strelu.

Košičania sa v úvode tretej tretiny ubránili vôbec prvej hre v nerovnovážnom stave v zápase a pridali na obrátkach. V 48. min im však pristrihol krídla Šišovský, ktorý sa najlepšie zorientoval v trme-vrme pred bránkou a zvýšil na dvojgólový rozdiel. V 50. min napriahol od modrej čiary hosťujúci Takáč, ale puk nemieril do priestoru bránky. Domáci výborne bránili už v strednom pásme, hostí nepúšťali do vyložených šancí. V 59. min sa Košičania odhodlali k hre bez brankára, ale ani tá im nepriniesla úspech.

Milan Klement (tréner Piešťan): "Na začiatku sa hral dobrý a rýchly hokej. V prostrednej časti sme sa dostali pod tlak, ale paradoxne sme skórovali my. V záverečnej tretine sme pridali druhý gól a Košičanom asi prílišná snaha zväzovala ruky. Proti kvalitnému tímu hostí sme získali tri body, z čoho sa tešíme."
Milan Staš (tréner Košíc): "Po inkasovanom góle v druhej tretine sme zvýšili aktivitu, dostali sme súpera pod tlak, ale bez efektu. V tretej časti sme sa snažili otočiť nepriaznivý stav, ale naša dnešná efektivita bola nulová. Bez streleného gólu sme nemohli pomýšľať ani na bodík."

HC'05 Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 28. Kubka (Juraj Sýkora, Biro), 53. Ján Sýkora (Heizer, Bambúch), 60. Heizer (Handzuš) - 20. Michal Važan (J. Perniš, T. Petruška)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga, Lokšík - M. Korba, P. Korba, 1907 divákov

Banská Bystrica: Slipčenko - M. Richter, Stoner, Kubka, Bambúch, Novajovský, Biro, Predajniansky, Ketner - M. Hudec, Handzuš, Glass - Lukacevic, Heizer, Ján Sýkora - Juraj Sýkora, Zigo, Marcinek - P. Kopecký, Petro, Michal Hlinka
Martin: Šúrek - A. Novotný, J. Perniš, Zukal, Zošiak, S. Hriňa, Tupý, R. Slávik, M. Dvořák - T. Petruška, Markovič, Michal Važan - A. Themár, M. Hollý, Mikušovič - I. Raček, Vilkoits, M. Horský - Murček, Dírer, Kentoš

Banskobystričania pri príležitosti 90. výročia vzniku hokeja pod Urpínom nastúpili v čiernych retrodresoch so zlatými písmenami a číslami a hneď od úvodu sa zahryzli do súpera. V 2. min mali góly na hokejkách Lukacevic a Ján Sýkora, na opačnej strane neprekonal Slipčenka z dvoch metrov voľný Themár. Najväčšiu šancu pripravil v 4. min Handzuš kapitánovi Hudecovi, ale ani on neuspel zoči-voči Šúrekovi. V 9. min mohli ísť do vedenia hostia, no Petruška v oslabení mieril iba do žŕdky. O tri minúty neskôr to skúšal na trikrát Horský, ale na Slipčenka nevyzrel. Brankár Banskej Bystrice si potom vynútil oddychový čas pre opravu prilby a od tej chvíle ubudlo šancí. Prišiel však nečakaný gól: osemnásť sekúnd pred koncom prvej tretiny vystrelil tvrdo spoza modrej čiary Važan a na polovysoký puk reagoval Slipčenko neskoro - 0:1.

Aj v druhej tretine sledovali diváci menej záživný hokej,. Za zmienku stojí domáca šanca Lukacevica v 26. min, ktorý zblízka pohotovo zakončoval, ale neprekonal martinského gólmana. Bystričanom sa podarilo vyrovnať v hre štyroch proti štyrom, keď Juraj Sýkora pekne vysunul na útočnej modrej čiare obrancu Kubku a ten svoj nájazd presne zakončil k ľavej žrdi - 1:1. Hostia mohli ísť do vedenia v závere strednej časti hry Mikušovičom, keď bol sám pred brankárom HC 05, no nenadvihol puk ponad jeho ruku.

Tretia tretina sa začala s oneskorením pre výmenu rolby. Už v 42. min mohol zohriať nabudených fanúšikov Ján Sýkora, ak by po faule Zukala premenil trestné strieľanie - mieril však vedľa po nezvyčajnej strele asi zo štyroch metrov. Potom prišli príležitosti Martinčanov. Najprv to skúšal Novotný z troch metrov, Slipčenko bol pozorný a v 46. min ho po strele Horského z ľavej strany zachránila žŕdka.

Vedúci gól dosiahli napokon Banskobystričania v 53. min, keď sa ujala prihrávka Heizera z ľavej strany pred bránku, pri ktorej zakončoval do odkrytého priestoru Ján Sýkora. Martinčania v závere odvolali brankára, hrali šiesti, ale vyrovnať sa im nepodarilo. Naopak, tri sekundy pred klaksónom po Handzušovom prieniku medzi martinských hráčov dostal puk medzi opustené žrde Heizer.

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Pôsobili sme trochu kŕčovito, nešli nám nohy tak, ako sme chceli. Veľmi často sme strácali puky. Martin nám narobil problémy, hral veľmi dobre v defenzíve a vybiehal do rýchlych protiútokov. Spokojní sme s tromi bodmi, čo je pre nás najdôležitejšie, ale určite vieme a chceme hrať lepšie ako v dnešnom zápase. Sú to vydreté body, som rád, že sme dali všetko v tretej tretine do útoku a vyšlo nám to."
Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Do zápasu sme nastúpili oslabení v obrane, ale na druhej strane dostali priestor hráči, ktorí neboli až tak vyťažení. Som rád, že v globále pristúpili moji zverenci k stretnutiu zodpovedne. Tým, že hrali proti hráčom NHL, čo sa im už vo svojej kariére nemusí stať. Neboli ustráchaní, i keď sa chyby urobili, najmä pri vyrovnávajúcom góle domácich. Diváci museli byť spokojní, pretože videli dobré stretnutie, moji zverenci urobili dnes maximum."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články