Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Slovan čaká ďalšia medzinárodná previerka: European Trophy
Zdielať na

Slovan čaká ďalšia medzinárodná previerka: European Trophy

Zdroj: sita, European Trophy, Slovan-JYP

Hokejistov Slovana Bratislava čaká vo štvrtok 13. decembra vo štvrťfinále európskej súťaže European Trophy švédsky tím Färjestad BK.

Bratislavčania pokračujú v náročnom programe z uplynulých týždňov. Po úspechu v súboji Kontinentálnej hokejovej ligy s HC Lev Praha (2:1) dostali zverenci Rostislava Čadu dva dni voľno a od utorka sa už pripravujú na záverečný turnaj European Trophy, na ktorom v prípade postupu do finále odohrajú v priebehu štyroch dní tri zápasy. Slovan sa účastníkom Red Bulls Salute 2012 stal ako jeden z jeho organizátorov. Druhým je viedenský tím Capitals. Okrem Slovana, Capitals a Färjestadu postúpili do súbojov o titul aj Lulea Hockey, Tappara Tampere, HV 71, Eisbären Berlín a Brynäs IF. V druhom bratislavskom štvrťfinále proti sebe nastúpia vo švédsko-fínskej konfrontácii HV 71 a Tappara Tampere. Víťazi zápasov sa predstavia v sobotňajšom semifinále od 20.30 h, finále najlepších tímov bratislavskej a viedenskej časti Red Bulls Salute 2012 je v Slovnaft aréne Zimného štadióna Ondreja Nepelu naplánované na nedeľu o 20.00 h.

Šancu dostanú hráči, ktorý nehrajú pravidelne KHL

Tréner Rostislav Čada dá šancu aj hráčom, ktorí v KHL pravidelne nenastupujú. Vynovená bude predovšetkým obrana, keďže Ivana Švarného Slovan uvoľnil pre potreby reprezentácie, Martin Štajnoch je zranený a zdravotné problémy pred ďalšou porciou KHL si bude pravdepodobne doliečovať Ľubomír Višňovský. V útoku je stále citeľnou absencia Miroslava Šatana. Ďalší hráči sú pripravení nastúpiť a pokúsia sa vybojovať pre klub ďalší cenný úspech. "V nahustenom programe by nám prestávka prišla vhod, ale o našej účasti na turnaji sa rozhodlo už dávno predtým, ako sa potvrdil štart Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige. Zápas s Färjestadom odohráme naplno, nemôžeme si dovoliť ho len tak vypustiť. Radi by sme opäť potešili fanúšikov," povedal po sobotňajšom súboji s HC Lev tréner Rostislav Čada. Färjestad je momentálne štvrtý v tabuľke švédskej elitserien. Z 31 duelov vyhral 14 v riadnom hracom čase a ďalšie štyri po predĺžení či samostatných nájazdoch.

Slovan v European Trophy pôsobil v rámci prípravy na sezónu

V tabuľke Východnej konferencie skončil napokon na 6. mieste. V ôsmich zápasoch získal 10 bodov za jedno víťazstvo v riadnom hracom čase, jedno po predĺžení a dve po samostatných nájazdoch. Ďalšie štyri zápasy prehral, z nich jeden po predĺžení. Tréner Čada v stretnutiach European Trophy hľadal optimálnu zostavu pre KHL. V domácom prostredí si Bratislavčania poradili v rámci European Trophy s Viedňou Capitals, Jyväskylou i Kuopiom, prehrali len so Spartou Praha.

Hokejoví fanúšikovia majú možnosť si ešte zakúpiť vstupenky na bratislavské súboje, v ktorých sa predstaví celkovo päť popredných európskych tímov. Vyberať je možné z viacerých druhov, vrátane turnajovej permanentky platnej na všetky štyri bratislavské zápasy, ako aj zo vstupeniek na jednotlivé duely. Turnajová permanentka Red Bulls Salute stojí v závislosti od miesta 20, 25 alebo 35 eur. Na štvrtok 13. decembra sa dá kúpiť štvrťfinálová vstupenka za 12 až 20 eur. Na sobotňajšie semifinále stoja lístky od 9 do 15 eur a na nedeľňajšie finále od 10 do 17 eur.

European Trophy nadväzuje na Nordic Trophy

V ktorej v rokoch 2006 až 2009 hrali tímy zo Švédska a Fínska. Prvým víťazom už celoeurópskej súťaže sa stal v roku 2010 Eisbären Berlín, vlani vo Viedni triumfoval tím Red Bull Salzburg. Tento rok sa v Bratislave bude bojovať okrem trofeje aj o finančnú prémiu 50-tisíc eur, zdolaný finalista dostane 10-tisíc eur. Ak by turnaj vyhral niektorý z tímov z prvých miest v divízii, získal by navyše bonus 50-tisíc eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články