Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prídu hráči z NHL po skončení výluky o MS a ZOH?
Zdielať na

Prídu hráči z NHL po skončení výluky o MS a ZOH?

Koniec výluky v hokejovej NHL môže podľa bývalého skvelého obrancu Viačeslava Fetisova priniesť aj zákaz pre hráčov z profiligy hrať v budúcnosti reprezentačné zápasy.

NHL by totiž stavila na Stanleyho pohár, ktorý bude preferovať, a neuvoľňovala by hráčov na iné akcie. Ohrozená by bola aj účasť hokejistov z NHL na zimných olympijských hrách 2014 v ruskom Soči.

"Obávame sa, že ak sa obe strany dohodnú, medzinárodný kalendár bude pre nich bezpredmetný. NHL jednoducho nepustí hráčov na majstrovstvá sveta a ani na olympijské hry. Dotklo by sa to aj Soči. Možno sa NHL bude snažiť len o obnovenie Svetového pohára, ale to bude z jej strany všetko. Do rozhovorov by mal aktívnejšie vstúpiť prezident Medzinárodnej hokejovej federácie René Fasel. Jeho prácu však nevidíme," povedal pre web Team Russia 2014 Fetisov.

V NHL sa momentálne o novej kolektívnej zmluve oficiálne nerokuje. Vedenie ligy zrušilo všetky zápasy do 30. novembra. Výluka sa oficiálne začala 16. septembra, deň predtým vypršala doterajšia kolektívna dohoda.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články