Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Chára (35) piskot v Bratislave nevnímal?
Zdielať na

Chára (35) piskot v Bratislave nevnímal?

Kapitána hokejistov HC Lev Praha Zdena Cháru nepotešil výsledok súboja Kontinentálnej hokejovej ligy v Bratislave. Český tím v derby druhýkrát neuspel a prehral rovnakým pomerom 1:2 ako v prvom súboji v Prahe.

Oba zápasy Slovana s HC Lev boli podobné. Bratislavčania získali vedenie 2:0 a Pražania dokázali napriek snahe vždy len skorigovať na rozdiel jedného gólu.

„Škoda, že sme nedali viac ako gól. Len ťažko sa vyhrávajú zápasy, v ktorých nedáte viac ako gól. Mali sme síce šance, ale stále ich nebolo dosť na to, aby sme dali viac gólov. Mohol to byť pre nás lepší zápas. Slovan hral veľmi dobre, presadil sa jednoduchou hrou,“ povedal Zdeno Chára.

Tridsaťpäťročný rodák z Trenčína hral naposledy oficiálny zápas v Bratislave 22. augusta 2004, keď ešte na starom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu nastúpil na reprezentačný duel proti Švédsku (0:2). V sobotu v Slovnaft aréne fanúšikovia Slovana pískali pri jeho dotykoch s pukom. Chára sa stal na klubovej úrovni nepriateľom fanúšikov Slovana, keďže v prvom súboji v úvode novembra sa po jeho zákroku zranil kapitán belasých Miroslav Šatan. „Piskot divákov som nevnímal, sústredil som sa na svoju hru. Pred zápasom som o tom nerozmýšľal, už pred jeho začiatkom som hovoril, že sa sústredím iba na hru a dianie na ľade. Na tlak som zvyknutý. Stopercentne som sa venoval hre,“ uviedol Zdeno Chára.

Oporami fanúšikovia

Slovan mal opäť v domácom prostredí veľkú oporu vo fanúšikoch. Súboje medzi bratislavským a pražským tímom sú prestížne, keďže v rámci KHL ide prakticky o derby. „Je to cítiť aj na ľade. Každé striedanie sa hrá naplno, v zápase bolo veľa osobných súbojov. Bojovalo sa o dôležité body, keďže v tabuľke sú minimálne rozdiely. Bol to veľký zápas, škoda, že sme ho nezakončili v náš prospech,“ doplnil Zdeno Chára. 

Višňovského faul Řepíka vyhecoval

V Bratislave sa hral „šesťbodový zápas“, jeho víťaz sa odpútal súperovi v tabuľke na rozdiel troch bodov a posunul sa na 5. priečku tabuľky Západnej konferencie. „Táto výhra bola veľmi dôležitá. Tešíme sa z toho, čo sme dokázali, aj keď to nebolo jednoduché. Posledná tretina bola pre nás náročná, už sme nemali veľa síl. Zápas sme kontrolovali, neposkytli sme súperovi veľa šancí na skórovanie a to rozhodlo,“ rozhovoril sa obranca Slovana Ľubomír Višňovský.

Práve topoľčiansky rodák otvoril v 16. min skóre duelu.

Najskôr ho za bránkou Slovana fauloval Michal Řepík. Otrasený Višňovský sa dlhšie zbieral z ľadu, ale na opačnej strane klziska sa postavil na modrú čiaru a po výmene puku so Sigaletom prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. „Faul súpera ma vyhecoval. Keby som nebol tak vyhecovaný, možno ani nevystrelím a nepadne gól. Máme trocha menšie ihrisko oproti ostatným súperom v KHL, najefektívnejšia je v tomto prípade streľba. Len som napálil puk jednoducho na bránku a prešlo to. Bola to jedna z našich najrýchlejšie využitých presiloviek,“ tvrdil Višňovský.

Prvý súboj v Prahe i druhý v Bratislave si boli navzájom podobné. Slovan v nich získal vedenie 2:0, Lev dokázal iba znížiť. Exfederálne súboje sprevádzala výborná atmosféra na tribúnach. Do Prahy prišlo vyše 8000 slovenských fanúšikov, v Slovnaft aréne atmosféru umocňovali šály, ktoré domáci klub rozdal v rámci akcie „Belasé nebo“. „Boli to náročné zápasy. Obe sa hrali v skvelej atmosfére, doma bola ešte lepšia. Ďakujeme divákom, že prišli. Bez nich by sme neboli vyhecovaní a asi by sme ani takto nehrali,“ tvrdil Višňovský.
Tridsaťšesťročný majster sveta z roku 2002 vnímal aj piskot, ktorý sa ozýval z tribún pri dotykoch kapitána HC Lev Zdena Cháru s pukom. Najvyšší hráč KHL v prvom súboji vyradil už na vyše mesiac z hry kapitána Slovana Miroslava Šatana. „Chýba nám naša opora, dalo sa to čakať. Veď sú to fanúšikovia Slovana, hralo sa na Slovane... Keď Zdeno nastúpi za Slovensko, tak všetci na to zabudnú a bude sa fandiť aj jemu,“ dodal Višňovský.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články