Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Highlight: HK Orange 20 neuspel pod Dubňom so Žilinou
Zdielať na

Highlight: HK Orange 20 neuspel pod Dubňom so Žilinou

28.kolo hokejovej extraligy prinieslo súboj HK Orange 20 pod Dubňom s domácou Žilinou, favorit zvíťazil 3:1.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Orange 20 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 20. I. Rúfus (R. Krajči, O. Ďuriš), 39. V. Škoda (T. Varga), 58. R. Krajči (J. Dlouhý, V. Škoda) - 56. M. Pospíšil (Uhrík, Kolena)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: D. Devečka (Žilina) 5+DKZ za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Bezúch (HK Orange 20) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Holienka, M. Valach, 969 divákov

Žilina: Žigárdy - Brcko, D. Devečka, J. Dlouhý, Leško, I. Rúfus, T. Staňo, od 21. min Niník - K. Jass, V. Škoda, T. Varga - Valášek, J. Mihálik, M. Drevenák - T. Troliga, O. Ďuriš, R. Krajči - od 21. min T. Sýkora, Jarab, Drábek
HK Orange 20: A. Nagy - Buri, Rusina, Nechala, Luža, Korím, Bagin, M. Pospíšil, M. Bednár - D. Hudec, B. Rapáč, Matis - R. Mráz, A. Bíreš, B. Mráz - Bezúch, Kolena, Uhrík - A. Lipovský, Fujerík, Hinďoš

Hneď v úvode zápasu mali mladíci z dvadsiatky k dispozícii takmer dvojminútovú presilovku piatich proti trom, ktorú však nevyužili. Žilinčania vyslali prvú strelu zásluhou Drevenáka až v 6. min. Diváci videli iba priemerný hokej, bez príležitostí na jednej či druhej strane. V 16. min najskôr pálil Troliga, následne aj Krajči, ale ani jeden zo spomenutých domácich útočníkov neskóroval. Keď sa už zdalo, že prvé dejstvo sa skončí bez gólov, obranca Rúfus od modrej čiary 41 sekúnd pred koncom I. tretiny prekonal brankára hostí - 1:0.

Na začiatku druhej tretiny mohol zvýšiť náskok "vlkov" O. Ďuriš, ale jeho strelu i dorážku kryl A. Nagy. V 27. min bol v dobrej príležitosti B. Rapáč, no Žigárdy bol pozorný, rovnako ako pri strele Kolenu. Slovenská "dvadsiatka" mala potom dvakrát početnú prevahu, ale nepotrestala vylúčenie Niníka a O. Ďuriša. V 39. min domáci založili rýchly protiútok, v prečíslení korčuľovali traja na jediného obrancu hostí a najlepší strelec Žiliny Škoda strelil druhý gól.

V tretej tretine sa hral veľmi priemerný hokej. V 48. min mal príležitosť domáci Škoda, no skóre sa nemenilo. V 51. min dostal žilinský obranca D. Devečka vyšší trest za nebezpečnú hru zdvihnutou hokejkou a "dvadsiatka" mala päťminútovú početnú prevahu. Hostia ju na konci aj využili: Pospíšil od modrej čiary prekonal Žigárdyho. V 57. min bol vylúčený hosťujúci A. Bíreš a Žilinčania po biliardovej akcii a spolupráci trojice Dlouhý - Škoda - Krajči posledne menovaným hráčom definitívne rozhodli o osude stretnutia.

Róbert Rehák (asistent trénera Žiliny): "Nebol to z našej strany optimálny výkon. Do zápasu sme vstúpili s vedomím zisku troch bodov, aby sme sa priblížili k predposlednému miestu, čo chlapcom trochu zväzovalo ruky. Hra i nasadenie neboli také, ako sme si povedali. Chceli sme viac strieľať a napádať hráčov súpera. Hlavný cieľ zápasu pripísať si do tabuľky tri body sme však splnili. V piatok nás čaká ťažký zápas v Banskej Bystrici."
Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20): "Tento výber dnes nastúpil na posledný zápas pred majstrovstvami sveta. Chcel by som sa poďakovať účastníkom extraligy za možnosť odohrať tieto prípravné duely. V stretnutí proti Žiline nechýbali z našej strany korčuľovanie, osobné súboje či nasadenie hráčov. Chýbala nám však väčšia ofenzívna sila. Nevyužili sme presilovky, zo 44 striel sme dali len jeden gól, aj ten si Pospíšil vypracoval prakticky sám. Máme problém s produktivitou hráčov, s takouto by sme neuspeli na svetovom šampionáte."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články