Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Päťgólový Brabenec utvoril sezónny rekord v kanadských bodoch
Zdielať na

Päťgólový Brabenec utvoril sezónny rekord v kanadských bodoch

Zdroj: SITA

Vyrovnaný rekord domácej hokejovej súťaže. Tento highlight si treba pozrieť. Kamil Brabenec strelil v nedeľu pred kamerami HUSTE.tv do siete Popradu 5 gólov a na ďalší prihral.

Začal košičan Haščák

Čech Kamil Brabenec v službách Zvolena sa stal ďalším hokejistom v najvyššej slovenskej súťaži, ktorý dal v jednom zápase päť gólov. Tridsaťšesťročnému rodákovi z Brna sa to podarilo v nedeľňajšom stretnutí 21. kola proti Popradu (7:3).

V tejto sezóne Tipsport extraligy sa už piatimi presnými zásahmi v jednom súboji prezentoval Marcel Haščák z Košíc, ktorý to dokázal v 8. kole v Skalici. V minulej sezóne strelil 5 gólov v jednom zápase ďalší Košičan Jaroslav Kristek v semifinále proti Zvolenu (7:4), pred ním to dokázal bývalý kapitán Košíc Miroslav Zálešák, ktorý kanoniersky explodoval ešte ako hráč Skalice 10. októbra 2004 proti Nitre (7:1).

Aj šťastie...

Brabenec si proti Popradu pripísal aj jednu asistenciu, šesť kanadských bodov v jednom súboji je tohtosezónny extraligový rekord.

"Je to niečo výnimočné. Človek nedáva v každom zápase päť gólov. Dnešný zápas som si pekne užil. Ďakujem spoluhráčom, že mi prihrávali a hádzali puky priamo na hokejku. Dnes som mal veľa šťastia a pretavil ho na góly. Neboli síce pekné, boli to skôr dorážky, ale vďaka Bohu, že to vyšlo. Dnes sa to podarilo mne, inokedy to môže dosiahnuť niekto iný. Nerobil by som však z toho žiadnu vedu," uviedol Kamil Brabenec, ktorý v tejto sezóne v 23 stretnutiach dal 13 gólov a pridal 18 asistencií.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články