Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ospravedlnenie kapitánovej manželke tesne pred jubileom
Zdielať na

Ospravedlnenie kapitánovej manželke tesne pred jubileom

Zdroj: sita, Branko Radivojevič SVK

Radivojevič dohral súboj s Kanadou so stehmi na tvári, v nedeľu ho čaká 100. zápas v drese slovenskej reprezentácie.

So štyrmi stehmi na tvári dokončil sobotňajší súboj na Nemeckom pohári v Mníchove s Kanadou kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Branko Radivojevič. V prvej tretine ho pri pokuse odpáliť puk z obranného pásma nepríjemne trafil Juraj Mikúš. Na ľade sa objavila krv. Lekár tímu Jozef Kubašovský ranu pod perami zošil a útočník pokračoval v zápase. Napokon sa radoval z cenného víťazstva 5:2. „Výhra bolí, podobné veci sa v hokeji stávajú. Dá sa s týmto hrať,“ uviedol Branko Radivojevič, ktorého v nedeľu čaká stý zápas v reprezentačnom drese.

Mikúša situácia nepotešila.

Puk sa snažil odpáliť do bezpečia, napokon trafil svojho kamaráta. „Mrzí ma to. Ospravedlňujem sa jeho manželke,“ povedal už s úsmevom Juraj Mikúš. „Nechcel som Branka zraniť. Snažil som sa len odpáliť puk spred bránky a nanešťastie som trafil jeho. Mrzelo ma to až do konca zápasu, ten odpal bol poriadne tvrdý,“ doplnil Mikúš.

Slováci mali proti Kanade domáce prostredie.

V hľadisku ich podporovalo vyše tisíc fanúšikov. Po zápase v okolí Olympijského parku víťazstvo oslavovali. „Atmosféra bola skvelá. Fanúšikovia boli vynikajúci, veľmi im ďakujeme. Ich počet nás milo prekvapil,“ doplnil Juraj Mikúš, ktorý v závere zápasu tŕpol na trestnej lavici pri kanadskej power-play. Napokon práve pri nej Ivan Baranka pridal štvrtý gól a potom aj Mikúš opäť pri súperovej hre bez brankára pečatil na konečných 5:2.

Premiérový reprezentačný gól strelil do kanadskej siete útočník Slovana Peter Ölvecký.

V 36. min skončila jeho akcia ešte na žŕdke kanadskej bránky, o tri minúty neskôr ukázal svoje schopnosti a po individuálnej akcii tvrdo zakončil a upravil na 3:1. Puk mu na striedačku doniesol Michal Sersen. „Mám viacero pukov - z NHL, z Fínska. Tento bude mať tiež čestné miesto,“ vravel Ölvecký a následne sa pozrel na zápas, v ktorom po prvej tretine Slováci prehrávali 0:1 a skvelou druhou dvadsaťminútovkou výsledok otočili. Ostávajú tak v hre o prvenstvo na turnaji. V závislosti od výsledku súboja Švajčiarska s Kanadou však potrebujú vyhrať v riadnom hracom čase o jeden či dva góly. "Som veľmi rád, že sme vyhrali a môžeme v nedeľu bojovať o prvenstvo na turnaji. Zahral som si do sýtosti, tréner sa snažil zostavu rotovať, hrali všetky štyri útoky. Pred druhou tretinou sme si povedali, že musíme zlepšiť korčuľovanie, vyhrávať osobné súboje. Mali sme tlak, dostali sme možnosť presilových hier a rozhodli o víťazstve. Som veľmi rád, že prišlo množstvo slovenských fanúšikov a odplatili sme sa im výhrou,“ dodal Ölvecký.

Súvisiace články