Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Proti Švajčiarsku nastúpi v bránke SR Hamerlík
Zdielať na

Proti Švajčiarsku nastúpi v bránke SR Hamerlík

Zdroj: sita, Peter Hamerlík

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na piatkový úvodný zápas na Nemeckom pohári v Mníchove v bránke s Petrom Hamerlíkom.

Nováčik v národnom tíme Jaroslav Janus dostane šancu v súboji s Kanadou. Vo štvrtok pred tréningom v Mníchove to potvrdil tréner Vladimír Vůjtek. Hamerlík chytal proti Švajčiarsku v minulej sezóne na podujatiach v Mníchove i v Minsku a v oboch prípadoch tím SR zvíťazil. Janus má zasa skúsenosti zo zámorského hokeja a pozná štýl hry kanadských útočníkov. V prvom zápase zo štrnástich útočníkov zostanú na tribúne Michal Chovan a Marcel Haščák. Obaja potom nastúpia počas víkendu proti Kanade a Nemecku.

Slováci sa do Mníchova presunuli vo štvrtok ráno

Autobus z Bratislavy vyrazil o 8.00 h, po príchode do bavorskej metropoly sa ubytovali v hoteli Angelo. Po krátkom oddychu v izbách na nich podvečer čakal od 18.15 h hodinový tréning na zimnom štadióne v Olympijskom parku. Ešte pred ním absolvoval celý tím fotenie pre potreby organizačného výboru.
Slovenskí hokejisti ako obhajcovia triumfu na Nemeckom pohári nastúpia proti tradičným súperom zo Švajčiarska, Kanady a Nemecka. "Dostať sa k zápasom so silnou šestkou je zložité a momentálne nereálne. Sme radi, že môžeme hrať aj s týmito reprezentáciami. V minulosti sme nemali na podobných turnajoch dobré výsledky a teraz musíme potvrdzovať, že sa vieme rovnať s týmito súpermi a hrať vyrovnané partie s tými lepšími,“ uviedol jeden z najskúsenejších hráčov v tíme Juraj Mikúš. Útočník HC Lev Praha zažil atmosféru na Nemeckom pohári už niekoľkokrát, v tíme nechýbal ani pred rokom na začiatku sezóny, ktorá skončila v Helsinkách ziskom strieborných medailí. Mikúš je už tradičnou oporou národného tímu a verí, že aj nasledujúci reprezentačný ročník môže byť úspešný. "Každá sezóna býva iná, každá je výnimočná. Verím, že aj tento rok budeme tešiť našou hrou fanúšikov a budeme im robiť radosť,“ doplnil Juraj Mikúš.

Predpokladaná zostava SR na zápas so Švajčiarskom: Hamerlík - Štajnoch, J. Mikuš, Baranka, Kudroč, Sersen, Valábik, Ďaloga, Stehlík - L. Hudáček, Bližňák, Michel Miklík - Radivojevič, T. Marcinko, Galamboš - Hovorka, J. Mikúš, Marcel Hossa - Tybor, A. Šťastný, Ölvecký

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články