Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
NHL možno predsa len odštartuje. Prvé zápasy už o dva týždne?
Zdielať na

NHL možno predsa len odštartuje. Prvé zápasy už o dva týždne?

Predstavitelia hráčskej asociácie NHLPA odporučili hokejistom z kanadsko-americkej súťaže, ktorí momentálne pôsobia v Európe, aby do 23. októbra nehrali žiadne zápasy. Stalo sa tak po utorkovom kole rokovaní o novej kolektívnej zmluve s vedením NHL, na ktorom komisár ligy predložil odborom nový návrh na delenie ekonomického zisku. Momentálne sa čaká, ako zareaguje na delenie výnosov v pomere 50 ku 50 vedenie NHLPA.

Rozdelenie zisku fifty-fifty, akceptovanie už existujúcich zmlúv, ponechanie arbitrážneho súdu. Nové kontrakty maximálne na päť rokov, nováčikovské na štyri a po ôsmich sezónach v NHL sa hráč stane voľným agentom. Taký je návrh komisára NHL Garyho Bettmana.

"Ak by sa liga začala 2. novembra, dodržíme pôvodný počet 82 zápasov pre každý tím v základnej časti bez toho, aby to ohrozilo zdravie hráčov," hovorí Gary Bettman.

Mužstvá by každý piaty týždeň odohrali o jeden zápas navyše. Hráčska asociácia posúdi Bettmanov návrh. Na prípadnú dohodu a podpis šesťročnej zmluvy zostáva 9 dní. Všetci hokejisti z NHL, aj pôsobiaci momentálne v Európe, dostali už odporúčanie, aby do 23. októbra nenastúpili na žiadny zápas. A to je dobrý signál pre začiatok NHL.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita - Gáborík vs NJ Devils

Súvisiace články