Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vystrašený Malkin sa bál o výsledok so Slovanom
Zdielať na

Vystrašený Malkin sa bál o výsledok so Slovanom

Zdroj: hcslovan

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v sobotňajšom zápase KHL na ľade Metallurgu Magnitogorsk 2:3 (0:1, 0:1, 2:1).

Góly "belasých" v ich prvom zápase vonku po sérii štyroch domácich duelov s takmer dokonalým výťažkom 11 bodov zaznamenali Libor Hudáček a Andrej Šťastný. Zverenci Rostislava Čadu dosiahli v tretej časti vyrovnanie na 2:2 z 0:2 rovnako ako v stredu na vlastnom ľade proti Chanty-Mansijsku, ale v tomto prípade už nedokázali odpovedať na presný zásah Michaila Jakubova, ktorý tečoval strelu Jevgenija Birjukova od modrej čiary.

Výsledok:

Metallurg Magnitogorsk - Slovan Bratislava 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Góly: 5. Lisin (Mišarin, C. O´Reilly), 28. Moziakin (C. O´Reilly), 54. Jakubov (Birjukov) - 47. L. Hudáček (Šatan), 48. A. Šťastný (Dravecký, M. Daňo)

Zostava Slovana: Janus - Sigalet, J. Tabaček, Švarný, Boumedienne, V. Mihálik, Štajnoch, Luža - Michel Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Bartovič - Šatan, Ölvecký, L. Hudáček - Dravecký, A. Šťastný, M. Daňo - T. Mikúš

Rostislav Čada, tréner HC Slovan: "Myslím, že dnes sme boli svedkami rýchlej hry so šťastným koncom pre domácich. V prvej tretine sme boli pomalí, čo Metallurg využil. V druhej časti sme hru vyrovnali. Zvykne sa stať, že tím, ktorý sa chopí aktivity a má prevahu, vyhrá. My sme sa nanešťastie dopustili rozhodujúcej chyby. Preto opúšťame Magnitogorsk bez bodového zisku."


Paul Maurice, tréner Metallurgu:
"Toto víťazstvo nás teší. Dnes sme ale robili mnoho vecí zle. Chyby sme však robili preto, lebo Slovan hral tak ako treba - dobre. Súhlasím s kolegom - súper sa s pribúdajúcim časom zlepšoval, my však nie. Veľmi ma potešili chlapci zo štvrtého útoku - Jakubov, Zdunov a Kazionov. Hrajú tímovo a dosiahli víťazný gól."


V zápase sa bodovo nepresadila ruská megahviezda z Pittsburghu Jevgenij Malkin.  "Nie je to mínus pre Slovan, ktorý ukázal rozumný a dobrý hokej, ale jeho chlapci si často pomáhali rukami, takže spod takejto ´opatery´ má problém sa dostať aj najlepší hráč na svete. Riešenie samozrejme existuje - angažovať pár ostrých chlapcov a zmeniť to tu na cirkus. Ale to nie je to pravé riešenie," dodal Maurice.

Súvisiace články