Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NHL: Rokovania o kolektívnej zmluve obnovia v stredu
Zdielať na

NHL: Rokovania o kolektívnej zmluve obnovia v stredu

Zdroj: sita - LA vs Phoenix

Zástupcovia vedení hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA sa snažia vyhnúť lockoutu a na stredu zvolali ďalšie kolo rokovaní.

Pôjde o prvé rozhovory tvárou v tvár predstaviteľov oboch strán od minulotýždňového piatkového formálneho stretnutia. V stredu predpoludním východoamerického času sa reprezentanti ligy a hráčov stretnú v centrále súťaže a neskôr sa uskutoční stretnutie odborov NHLPA za účasti približne 250 hokejistov. Vo štvrtok má na programe zase rokovanie Rada guvernérov NHL. Pôjde o kľúčové schôdzky a stretnutia pre ďalší vývoj rokovaní.

Čas na rokovania sa kráti

Súčasná kolektívna zmluva vyprší 15. septembra. Ak sa obe strany nedohodnú dovtedy na novej, NHL vyhlási výluku a hráči nebudú môcť oficiálne vstúpiť do šatní. "V tejto chvíli vám nevieme povedať nič nové. Škoda, že sa rokovania neobnovili už skôr. Treba sa popasovať s reálnou situáciou," napísal pre AP v emailovej správe zástupca komisára NHLPA Bill Daly. Podľa brankára Boston Bruins Tuukku Raska k lockoutu príde a sezóna sa začne neskôr. "Počul som o novembri, decembri či Novom roku. Nikto nevie, čo sa stane," povedal Rask.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články