Polojasno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Radivojevič zháňal na súboj v Bratislave asi 60 vstupeniek
Zdielať na

Radivojevič zháňal na súboj v Bratislave asi 60 vstupeniek

Srdečného privítania na ľade Slovana Bratislava sa dočkal pred zápasom v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) útočník moskovského Spartaka Branko Radivojevič.

Tridsaťjedenročný krídelník sa do kádra "červeno-bielych" vrátil po ročnom pôsobení v Atlante Mytišči, predtým za Spartak odohral tri sezóny a bol aj jeho kapitánom. "Je to pekný zážitok prísť domov. Bola tu šanca pre rodinu a kamarátov vidieť nás v akcii. Na tento duel som im zháňal asi 60 lístkov. Keď však rozhodca hodil buly, prestal som to vnímať a sústredil sa len na zápas," povedal po pondelkovom súboji v bratislavskej Slovnaft aréne odchovanec trenčianskeho hokeja.

Víťazstvo prišlo v treťom zápase

Práve proti Spartaku Moskva sa Bratislavčanom podarilo získať vo svojej premiérovej sezóne KHL prvé víťazstvo, keď triumfovali 2:1 po samostatných nájazdoch. "Myslím si, že Slovan je nováčik len na papieri. Má skúsené mužstvo, škoda, že sme súboj s ním nedotiahli do víťazného konca. Dá sa povedať, že sme si pýtali gól v našej sieti, v tretej tretine sme hrali veľmi staticky. Spravili sme jednu chyby a belasí nás za to potrestali. V nájazdoch to už bola lotéria a môžem už len gratulovať Slovanu k prvému víťazstvu. Myslím si, že celkovo môžeme byť spokojní, z troch zápasov vonku sme získali sedem bodov, čo je celkom slušné," zhodnotil Branko Radivojevič a pokračoval: "Tých chýb, ktoré sme urobili, bolo viac. Doslova sme si pýtali gól. Slovan v posledných desiatich minútach stupňoval tlak, hrali sme v našej obrannej zóne. Čakali sme len na to, kedy nám dajú gól. Musíme si to rozobrať, veď nemôžme brániť vedenie 1:0. Musíme hrať do konca a pokúšať sa o druhý gól."

Radivojevič nájazd nepremenil

Práve Radivojevič bol jedným z neúspešných exekútorov samostatného nájazdu, okrem neho neuspel ani ďalší Slovák v drese moskovského klubu Štefan Ružička. "Doteraz si ten nájazd vyčítam. Už som mal brankára položeného a chcel som to dať hore. Neviem, či sa mi puk skĺzol, ale nepodarilo sa mi ho zdvihnúť. Škoda, no sezóna je len na začiatku a verím, že ešte tie góly padnú," poznamenal skúsený slovenský reprezentant, ktorý s národným tímom zatiaľ získal na majstrovstvách sveta striebro a bronz. Duel Spartaka v Bratislave sprevádzala výborná atmosfére na tribúnach, čo ocenil aj útočník so skúsenosťami z NHL: "Bavili sme sa o tom s chalanmi v šatni. Hovorilo sa, že Riga je číslo jeden v KHL. Veľa hráčov však po dnešnom súboji povedalo, že ešte nevideli takto skandovať celý štadión od začiatku až do konca. Myslím si, že v Bratislave je to zatiaľ najlepšie v celej lige."

Pred zápasom na Slovensku odohral Spartak zápas na ľade HC Lev Praha, a preto môže Radivojevič zhodnotiť konkurencieschopnosť oboch kolektívov - pražského a bratislavského. "Povedal by som, že Lev má možno skúsenejšie a dravšie mužstvo. Sezóna je však dlhá a Slovan možno potreboval práve triumf nad Spartakom, aby sa chytil. Myslím si, že Bratislavčania určite zamiešajú karty v KHL," dodal slovenský útočník so srbským pôvodom.

Súvisiace články