Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pravda o NHL. Niektorí hokejisti sa z výluky potešia
Zdielať na

Pravda o NHL. Niektorí hokejisti sa z výluky potešia

Lockout NHL je na spadnutie! A tak hokejisti už môžu začať premýšľať, kde budú počas výluky hrať.

Uvidím, aká príde ponuka z domu

Lockout v zámorskej hokejovej NHL sa ešte viac priblížil, keď výkonný riaditeľ hráčskej asociácie NHLPA Donald Fehr po rokovaniach s vedením NHL vyhlásil prestávku v rozhovoroch. Hráči odmietli zatiaľ posledný návrh zo strany majiteľov a vedenia súťaže, ktorý bol oveľa viac ústretovejší ako prvý.

V profilige hrozí výluka, ktorá bola naposledy v sezóne 2004/2005. Súčasná kolektívna zmluva vyprší 15. septembra a bez novej sa súťaž nezačne. "Chcel by som hrať, chcel by som hrať v Európe. Uvidíme, aká ponuka príde tu na Slovensku, ale tak, ak by prišla nejaká z Ruska, nebránim sa," povedal Ľubomír Višňovský. 

Nie je to malá suma, ale...

"Keď sa to stane a bude vyhlásený Lockout, tak potom budem nad tým rozmýšľať," tvrdí Zdeno Chára. "Nechcem nič nerobiť, chcem hrať," dodáva Višňovský. Problém nevidia hráči ani v drahých poisteniach. Či už by poistky hradil budúci európsky klub, alebo by si ich zafinancovali hráči sami, pre nikoho by to vraj zničujúce nebolo. "Tak je to asi 10 000 dolárov. Nie je to malá suma, ale zase tím to nepoloží," dodal Višňovský.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články