Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
NHL odmietla návrh hráčov. Opäť hrozí výluka
Zdielať na

NHL odmietla návrh hráčov. Opäť hrozí výluka

Komisionár NHL Gary Bettman reagoval nesúhlasne na utorkový návrh hráčskej asociácie NHLPA pri vyjednávaní o podobe novej kolektívnej zmluvy.

Hráči sa chcú vzdať 465 miliónov

Šéf zámorskej hokejovej súťaže uviedol, že priepasť medzi oboma tábormi je veľmi široká, čo zvýšilo hrozbu, že nastane výluka. V utorok NHLPA predložila plán, v ktorom sú hráči ochotní sa vzdať časti podielu z výnosov ligy, ak však majitelia rozdelia viac percent medzi kluby, ktoré majú problémy. 

"Stále je medzi nami široká priepasť. A nie je veľa času," povedal Bettman. "Existuje veľa tém, na ktoré sa dívame úplne inak. Tento protinávrh príliš nereagoval na náš pôvodný návrh," dodal Bettman. Aby odvrátili výluku, kvôli ktorej bola zrušená celá sezóna 2004/2005, sa hráči boli ochotní vzdať 465 miliónov dolárov z podielu na zisku.

Koniec zmluvy 15. septembra

Táto čiastka by zodpovedala priemernému rastu, avšak mohla by sa zvýšiť až na 800 miliónov, ak by sa lige darilo tak, ako v predchádzajúcich rokoch. Výkonný šéf NHLPA Donald Fehr po stretnutí obvinil z vytvorenia priepasti NHL. "Nie sme v situácii, kedy si hráči len tak povedia, že ok, vezmite si od nás všetko. A presne o toto im ide," dodal Fehr.

Kolektívna zmluva vyprší 15. septembra, deň potom majú začať prípravné kempy klubov pred novou sezónou.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články