Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V KHL zakázané hádzať predmety na ľad. A čo čiapky po hetriku?
Zdielať na

V KHL zakázané hádzať predmety na ľad. A čo čiapky po hetriku?

Spomínate si na bezpečnostné opatrenia počas hokejových MS 2011 v Bratislave a Košiciach? Rovnaké a ešte bezpečnejšie sa budete cítiť aj na KHL!

Už v septembri odštartuje HC Slovan Bratislava novú éru svojho pôsobenia, keď vstúpi do KHL. Očakávania fanúšikov zažiť skvelý hokej na blízkom štadióne sa začnú napĺňať už počas prípravných zápasov, ktoré majú overiť silu zverencov trénera Rostislava Čadu, no rovnako si budú svoje zručnosti overovať aj pracovníci SBS.

Všetky kluby v KHL musia mať zodpovednú osobu za bezpečnosť. Tú bude z pozície bezpečnostného manažéra zabezpečovať Marek Bednárik, ktorý už niekoľko rokov spolupracuje s HC Slovan Bratislava pri zabezpečovaní športových podujatí a skúsenosti s usporiadateľskou službou má aj z hokejových MS 2011 v Bratislave.

Z hľadiska bezpečnosti divákov i hráčov prichádza k mnohým zmenám. S tými sa musia diváci v najbližšom období zoznámiť a stotožniť, inak bude sankcionovaný klub a ten si následné pokuty bude vďaka vypracovanému kamerovému systému v hľadisku Slovnaft arény bude následne vymáhať od previnilca.

"Fanklubu už boli oznámené všetky dôležité zmeny a očakáva sa ich súčinnosť. Predmety, ktorými fanklub vyjadroval podporu (vlajky, transparenty atď.), musia byť podľa pravidiel KHL zhotovené z nehorľavých materiálov a všetky nápisy, ale i chorály musia byť pred použitím preložené do ruštiny a poslané do Moskvy na schválenie, aby sa predišlo rasovým alebo národnostným urážkam. Ak si prinesiete vlastný transparent, bude vám odobraný a budete vykázaný z arény," skonštatoval Bednárik a pokračoval: "Budú zakázané rapkáče, píšťalky a predmety, ktoré vydávajú zvuk. Dokonca aj bubny musia spĺňať predpísané rozmery a bude ich mať len fanklub. Žrde na vlajky môžu byť dlhé maximálne jeden meter a môžu byť iba z plastu. Zakázané budú aj organizované hanlivé pokriky."


A čo všetko je zakázané?

- zakázané organizované hanlivé skandovanie
- piesne, chorále preložené a schálené vedením KHL
- zakázané rapkáče, vuvuzely, bubny len s povolením klubu
- zákaz vstupu s jedlom a nápojmi do arény