Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Reprezentanti venovali prezidentovi fotografiu, hokejku i dres
Zdielať na

Reprezentanti venovali prezidentovi fotografiu, hokejku i dres

Slovenská hokejová reprezentácia absolvovala prijatie u prezidenta SR Ivana Gašparoviča bez Cháru. Naši úspešní hokejisti však navštívili nielen prezidentský palác, ale aj Úrad vlády, kde ich s úsmevom čakal aj premiér. A s dobrým obedom...

Chýbali Chára a ďalší hokejisti

Takmer dvojtýždňové oslavy zisku strieborných medailí slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Helsinkách pokračovali vo štvrtok predpoludním prijatím úspešných hráčov a členov realizačného tímu prezidentom SR Ivanom Gašparovičom.

V prezidentskom paláci z medailistov chýbali iba brankár Július Hudáček a obrancovia Zdeno Chára, Dominik Graňák, Kristián Kudroč a Michal Sersen.

Prezident sa nevyhol kritike

Vedenie slovenskej reprezentácie odovzdalo hlave štátu spomienkové predmety - podpísanú spoločnú fotografiu, hokejku a dres. V slávnostnom príhovore Ivan Gašparovič vyzdvihol úspech národného hokejového tímu a zisk strieborných medailí prirovnal k zisku zlata pre celé Slovensko.

Za hokejovú výpravu sa za prijatie poďakoval prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček. Následne si prezident SR pripil sektom s každým hráčom a po krátkych rozhovoroch ukončili hokejisti návštevu Grassalkovičovho paláca spoločnou fotografiou.Gašparovič sa však nevyhol miernej kritike, že ako fanúšik opäť raz nebol pri úspechu osobne. "Nabudúce si musíte naplánovať tú zahraničnú cestu lepšie," komentoval Miro Šatan.

Od prezidenta k Ficovi

Od prezidenta sa naši úspešní hokejisti presunuli na Úrad vlády. Tam ich pozval na spoločný obed premiér Robert Fico. Keďže prišli skôr, v kuchyni zavládol poriadny ruch, aby sa všetko stihlo. Ficovi kuchári našim strieborným chlapcom pripravili samé dobroty! A pri veľkom stole sa chutnali nielen tie, riešili sa aj vážne témy...

Polievka: Hovädzí vývar s celestínskymi rezancami
Predjedlo: Husacia pečeň na toaste s opraženou cibuľkou
Hlavné jedlo: Bravčová panenka v slaninkovom župane, pečené zemiaky na rozmaríne
Dezert: vanilková zmrzlina s horúcim ovocím

sita

Súvisiace články