Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pavla Demitru uvedú do Siene slávy slovenského hokeja
Zdielať na

Pavla Demitru uvedú do Siene slávy slovenského hokeja

Odvetný duel s Čechmi bude aj spomienkou na Demitru.

Slovenskí hokejisti si opäť spomenú na svojho kapitána Pavla Demitru, piatkový prípravný duel s Českom sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave (od 17.00 h) bude niesť v znamení uvedenia jednej z veľkých postáv slovenského hokeja do Siene slávy. Ceremónia sa uskutoční pred začiatkom duelu, ktorý bude v rámci série Euro Hockey Challenge odvetou za stredajšie víťazstvo Čechov 3:1.

"Pavla Demitru si pripomenieme prostredníctvom krátkeho zostrihu na veľkej obrazovke na štadióne. Následne jeho manželka Majka prevezme certifikát o uvedení do Siene slávy slovenského hokeja. V piatok oficiálne otvoríme na bratislavskom štadióne aj novú expozíciu Siene slávy. V novom šate bude aj vitrína venovaná Pavlovi Demitrovi," povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček. Expozíciu Siene slávy slovenského hokeja na ZŠ Ondreja Nepelu otvorili vlani pri príležitosti majstrovstiev sveta, použili v nej exponáty a vitríny z predchádzajúcej, ktorá putovala po Slovensku. Nová expozícia dostane modernejší šat a bude reprezentatívnejšia.

Slovenský tím nastúpi na duel proti Čechom v špeciálnej edícii dresov venovaných Pavlovi Demitrovi, ktoré by mali ísť do dražby. Na ďalšom turnaji Škoda Cup v Bratislave (27. - 28. apríla) si reprezentanti posledný raz oblečú dresy, na ktorých je v hornej časti číslo 38. Na majstrovstvách sveta v Helsinkách už budú Slováci hrať v oficiálnych dresoch, ktoré budú bez reklám i spomienkových nášiviek.

Slovenská reprezentácia sa proti Čechom pokúsi o prvé víťazstvo v príprave na majstrovstvá sveta. Doteraz dvakrát prehrala s Dánmi i s Rusmi a v stredu v Prahe podľahla aj tímu Aloisa Hadamczika. Tréner Vladimír Vůjtek nemá v porovnaní s prvým duelom s Českom možnosť urobiť veľa zmien v zostave. Nastúpiť by mali obrancovia Milan Jurčina a Andrej Sekera, stále otázny je štart Ivana Baranku. Hra slovenského tímu sa zlepšuje, ale výsledky sa zatiaľ nedostavili. "Hrali sme vyrovnané partie s Rusmi i s Čechmi. V Prahe sme súperovi od druhej tretiny stačili korčuliarsky i kombinačne. Progres v hre je vidno, ale ešte ho musíme potvrdiť aj výsledkovo," povedal tréner Vladimír Vůjtek.

Súvisiace články